Villa Spaccaforno

Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image

Modica
Villa Spaccaforno

Villa Spaccaforno is een beroemde villa, gebouwd rond 1896 naar ontwerp van de ingenieur Conte Cartier. De villa, gelegen nabij de prachtige barokke stad Modica, is bekend vanwege de originele combinatie van Art Nouveau en neoklassieke stijlen.

Rondom de villa ligt een weelderig park van een hectare, gebouwd door de huidige eigenaren die er nog altijd wonen, de baronnen Bruno Statella van Spaccaforno. Gasten kunnen genieten van de charme van dit unieke Siciliaanse erfgoed. De villa fungeerde als filmdecor, in de reeks “Il capo dei capi” en “Il Commissario Montalbano”.

De tuin van de villa, gecreëerd door de bekende Don Ettore Paternò del Toscano, fascineerde de Engelse landschapskunstenaar Claire Littlewood, die het als decor gebruikte voor een fotoreportage gepubliceerd in het boek “Giardini di Sicilia”, die het beschrijft als een van de mooiste in Sicilië.

De verscheidenheid aan bloemen en geuren fleurt je hele vakantie op, en tussen de palmbladeren door zie je het zwembad liggen, dat gereserveerd is voor de gasten van de dependance.

Let op: al onze elektrische huurauto’s zijn inclusief een speciale vergunning om de ZTL (Zona Traffico Limitato) te mogen betreden. Dit betekent dat de gebieden waar voor andere auto’s een verbod geldt (en waar dus heel duidelijk aangeduid staat: ZTL op een bordje), voor jouw Zoe wel toegankelijk zijn!

LIGGING

Strand: 20 km
Restaurants: in de stad, 4 km
Noto: 35 km
Siracusa: 68 km
Vliegveld van Catania: 120 km

FACILITEITEN & KAMERS

De baronnen wonen nog steeds in het hoofdgebouw, terwijl de dependance, de zogenaamde “casa gialla” beschikbaar is voor de gasten. Het is een elegant afgewerkt appartement, bestaande uit een woonkamer, keuken, badkamer, een grote slaapkamer plus een mezzanine met nog een slaapkamer. Het appartement beidt ruimte voor 4 personen en kan per week geboekt worden. Wifi gratis beschikbaar.

Er s een grote patio, met terras meubilair, ondergedompeld in de prachtige tuin, en een buitenzwembad, uitsluitend voor de gasten van de casa gialla, geopend van 1 juni tot 1 oktober.
De villa beschikt over een eigen fotovoltaïsch systeem van 16 Kw en alle lichten, zelfs in het park, zijn LED-lampen.

Gratis parkeerplaats en Sicily by Car elektrische laadpaal voor gratis lading van je Zoe.


REISTIPS

Caltagirone: Caltagirone, op 600 m hoogte, is beroemd om de aardewerk- en terracottafabricage. Tussen de boven- en benedenstad ligt de beroemde betegelde trap uit 1608.
Lees meer…

PRIJZEN

Voorbeeld prijzen voor verschillende verblijfsduur bij Villa Spaccaforno +  huurauto *
(excl. vluchten)
We verzorgen ook graag je vluchten, je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.
Let op: Villa Spaccaforno kan alleen per week geboekt worden (korter alleen op aanvraag).

PRIJZEN VANAF *LAAGSEIZOENHOOGSEIZOEN
4 Dagen verblijf + autohuuralleen op aanvraag mogelijkalleen op aanvraag mogelijk
7 Dagen verblijf + autohuurVanaf €772,- p.p. *Vanaf €950,- p.p. *
9 Dagen verblijf + autohuuralleen op aanvraag mogelijkalleen op aanvraag mogelijk

* De prijzen zijn per persoon, bij een boeking van minimaal 2 personen in het appartement. De prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid en de seizoenplanning van iedere accommodatie.

De prijzen gaan uit van 2 personen en zijn inclusief:

  • Verblijf op basis van logies en ontbijt, in appartament
  • Autohuur: Renault Zoe 100% elektrisch (gratis opladen)
  • Priority pick-up auto
  • Navigatiesysteem
  • Reistips

Exclusief

  • Toeristenbelasting
  • Reserveringskosten € 25,- per boeking
  • Extra bij te boeken excursies

Wil je graag in een andere type kamer verblijven? Je kunt dit aangeven in jeboekingsformulier.

Paardentocht Sant’ Anastasia – Castelbuono

Deze excursie, geschikt voor ruiters met elke type ervaring, stelt je in staat om een van de mooiste gebieden van het Madonie Park te ontdekken. De tocht wordt gemaakt over het terrein van de beroemde wijnmakerij Sant’Anastasia, waar biodynamische wijnen worden… Lees meer…

kosten: € 40,00 p.p.

Manna delle Madonie – Parco Madonie

Manna, een kostbaar sap afkomstig uit bomen, wordt alleen geproduceerd op Sicilië, in de Madonie. In het verleden waren er duizenden hectares met essen, vooral in het noordwestelijke deel van de regio; vervolgens werden ze in de loop der tijd teruggebracht tot 250, geconcentreerd op het grondgebied van Castelbuono… Lees meer…

kosten: op aanvraag

Etna Morning – Catania

De klim naar de top van de Etna in de vroege, kalme uren van de ochtend is een ervaring die je niet mag missen. De Etna is het hoogtepunt van het unieke Sicilië. Deze halve dag excursie stelt ons in staat om te veel te leren over de geschiedenis van een van de beroemdste vulkanen in de wereld, die zo’n 60 miljoen jaar oud is. Lees meer…

kosten: € 55,00 p.p.