Accommodaties Emilia Romagna

Verspreid over de loop van de Po-rivier in het noorden en de Apennijnen in het zuiden, Emilia Romagna wordt beschouwd als een van de meest vruchtbare en productieve regio’s in Italië, mede dankzij de invloed van de Adriatische Zee die het klimaat in het kustgebied verzacht.

Dankzij dit contrast tussen de berg en de zee biedt de regio de bezoeker adembenemende landschappen in een mix van kleuren en geuren van de aarde, vrolijkheid, muziek, film en kunst.

Dit is een ideale regio voor een landelijke ontsnapping, met uitzonderlijk goed eten, een verrijkend landelijk uitzicht en een aantal buitengewoon mooie steden en dorpen.

Eens liep de Romeinse weg, de Aemilia, door dit groene en zacht glooiende deel van Italië, en daar kwam de naam vandaan. Emilia Romagna is ook bekend als de thuisbasis van zowel de Ferrari als de Lamborghini, van Parmaham, Parmigiano Reggiano en balsamicoazijn, van de Adriatische Rivièra, van Verdi en Pavarotti, van Federico Fellini en van talrijke op de monumentenlijst geplaatste kerken, abdijen, paleizen en pleinen.

Het eten is duidelijk een grote trekpleister voor Emilia Romagna, maar het platteland, de natuur, de antichi borghi, zijn een ware juwelen die je niet wilt missen!

BEKIJK OOK

Deze accommodaties zijn ook te boeken in een van onze reispakketten, neem een kijk.