Palazzo Conte Federico

Palermo
Palazzo Conte Federico

Het Palazzo Conte Federico is een van de oudste en meest prestigieuze gebouwen van Palermo, gelegen in de kleurrijke en gezellige volksbuurt Ballarò, in het hart van het oude centrum.
De 12e-eeuwse Arabisch-Normandische watertoren is gebouwd op een stadsmuur uit de Punische periode. Dit paleis, met zijn prachtige salons, fresco’s, standbeelden en keramiek- en wapencollecties, wordt tot op de dag van vandaag bewoond door graaf Federico en zijn familie, die afstamt van Federico D’Antiochia, een van de zonen van de grote Keizer Frederik II.

Je logeert niet in de vertrekken van het paleis, maar in de, duurzaam gerestaureerde, luxe appartementen gevestigd in het pand naast het paleis. De sfeervolle appartementen zijn smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien (incl. inductie kitchenette of keuken).

Graaf Federico en zijn vrouw Alwine hebben persoonlijk toezicht gehouden op de verbouwing van de appartementen en hebben ervoor gezorgd dat alles op een duurzame manier gebeurde:
– het water wordt verwarmd door zonnepanelen
– Alle accessoires zijn A+ gecertificeerd
– De keukens zijn uitgerust met inductieplaten
– Alle appartementen zijn uitgerust met een energiebesparingssysteem met behulp van een elektronische kaart
– Zelfs het toiletpapier is van gecertificeerd gerecycleerd papier
– De verhuur van de appartementen is verzorgd in samenwerking met een lokale organisatie (die voor Low Carbon Travels ook alle lokale excursies verzorgd), welke de ontwikkeling van het toerisme in minder bekende Siciliaanse bestemmingen ondersteunt en bevordert.

Als gast van Palazzo Conte Federico krijg je tijdens je verblijf gratis een rondleiding in het Paleis, en dat alleen al is het waard om hier minstens 2 nachtjes te logeren! Het paleis is dagelijks geopend voor individuele bezoekers, behalve op woensdag. Het is een unieke ervaring: Gravin Alwine of een van haar zonen leiden je dan rond en vertellen je alles over het unieke stulpje en zijn rijke geschiedenis!

LIGGING

In de stad, woonwijk Ballarò
Palazzo dei Normanni: 850 mt
Kathedraal van Palermo: 600 mt
Restaurants: heel veel in de wijk
Strand: 8 km
Vliegveld van Palermo: 34 km
Cefalù: 70 km

FACILITEITEN & KAMERS

Palazzo Conte Federico beschikt over 7 verschillende luxe appartementen, enkele geschikt voor maximaal 4 personen. Alle appartementen hebben een zithoek, een keuken of kitchenette, een eigen badkamer, airconditioning, een televisie en een koelkast. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Als je logeert bij Palazzo Conte Federico laad je gratis en veilig jouw Zoe op bij de parkeerplaats van Sicily By Car, in via Discesa delle Capre, ongeveer 900 meter bij de accommodatie vandaan.

Let op: al onze elektrische huurauto’s zijn inclusief een speciale vergunning om de ZTL (Zona Traffico Limitato) te mogen betreden. Dit betekent dat de gebieden waar voor andere auto’s een verbod geldt (en waar dus heel duidelijk aangeduid staat: ZTL op een bordje), voor jouw Zoe wel toegankelijk zijn!

ECO-DUURZAAM EXCURSIES

Low Carbon Travels werkt op Sicilië samen met een lokale organisatie voor het verzorgen van excursies en activiteiten. Tijdens jouw verblijf bij Palazzo Conte Federico kun je een aantal interessante en duurzame excursies bij boeken. Lees meer …

REISTIPS

Palermo: een heerlijke mix van architectuur, markten, kunst en cultuur maken van Palermo een prachtige stad om te bezoeken. Met een rijke gemengde geschiedenis….Lees meer…

PRIJZEN

Voorbeeld prijzen voor verschillende verblijfsduur bij Palazzo Conte Federico +  huurauto * (excl. vluchten of trein). We verzorgen ook graag je vluchten of treinreis, je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.

PRIJZEN VANAF *LAAGSEIZOENHOOGSEIZOEN
4 Dagen verblijf + autohuurVanaf €243,- p.p. *Vanaf €421,- p.p. *
7 Dagen verblijf + autohuurVanaf €514,- p.p. *Vanaf €662,- p.p. *
9 Dagen verblijf + autohuurVanaf €639,- p.p. *Vanaf €835,- p.p. *

* De prijzen zijn per persoon, bij een boeking van minimaal 2 personen in een standaard kamer. De prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid en de seizoenplanning van iedere accommodatie.

Maximum leeftijd bestuurder voor de elektrische huurauto 82 jaar.

De prijzen gaan uit van 2 personen en zijn inclusief:

  • Verblijf op basis van logies en ontbijt, in 2-persoons kamer
  • Autohuur: Opel Mokka-e 100% elektrisch (gratis opladen)
  • Priority pick-up auto
  • Navigatiesysteem
  • Reistips

Exclusief

  • Toeristenbelasting
  • Reserveringskosten € 25,- per boeking
  • Verplichte klantenbijdrage Garantiefonds GGTO € 9,00 pp pp
  • Verplichte klantenbijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
  • Extra bij te boeken excursies

Wil je graag in een andere type kamer verblijven? Je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.