Accommodaties Umbrië

Umbrië is een van de best kept secrets van Italië: een kleine regio in Midden-Italië, wat ook het groene hart van Italië wordt genoemd, en een van de weinige regio’s in Italië die niet door de zee wordt geraakt!

De regio werd al in de protohistorie bewoond door de Umbriërs en Etrusken, en maakte toen deel uit van het Romeinse rijk.
Umbrië wordt gekenmerkt door glooiende groene heuvel, fascinerende steden en dorpen, veel cultuur, fantastisch eten, culturele evenementen en veel meer. Je hebt vast al meer dan eens gehoord van Perugia, Assisi, Gubbio, Orvieto, Spoleto en ongetwijfeld ook over het spectaculaire Trasimeno meer, het op drie na grootste meer van Italië, in het noorden vlak bij de grens met Toscane.

Een vakantie in Umbrië is vooral verbonden met natuur, geschiedenis en kunst. Romaanse kerken, gotische kathedralen, basilieken en oude paleizen zijn nog steeds getuige van de grote artistieke productie die Umbrië onsterfelijke meesterwerken van de XII tot de XVI eeuw bezorgde.
En ondanks dit alles, wordt het nog steeds genegeerd door massa toerisme. Gelukkig!

Tijdens een vakantie in Umbrië geniet je van een sfeer van vervlogen tijden, tussen de middeleeuwse paden, de paleizen, de kastelen en de forten in charmante dorpjes.

BEKIJK OOK

Deze accommodaties zijn ook te boeken in een van onze reispakketten, neem een kijk.