Elektrisch rijden
Elektrisch rijden

De verduurzaming van ons wagenpark is, mede dankzij de transitie naar volledig elektrisch rijden, in volle gang en wordt in toenemende mate ook praktisch aantrekkelijker. De volledig elektrische auto (Fully Electric Vehicle: FEV) maakt in rap tempo een positieve ontwikkeling door ten aanzien van een groter bereik en lagere aanschafwaarde. Verder gaat het opladen tegenwoordig relatief snel en is er bovendien een groeiend netwerk van laadpunten beschikbaar. Met een FEV stoot je lokaal geen schadelijke stoffen uit. Wist je dat rijden met een FEV bovendien leuk en ontspannen is, omdat die presteert in alle stilte? Renault is een van de pionierende elektrische automerken. Onderweg ga je in alle rust en stilte genieten. Niet alleen van het landschap en omgeving, maar ook van de volledig elektrische Renault ZOE.

Renault ZOE: zorgeloos rijplezier

De 100% elektrische Renault ZOE is een vijfdeurs hatchback met een bereik tussen de 300 en 400 kilometer (afhankelijk van het model beschikbaar bij de gekozen locatie/reis). Ontspannen deelnemen aan het dagelijkse verkeer is geen probleem met 92 pk en een topsnelheid van 135 km/u. Let op: het bereik (of actieradius) is afhankelijk van meerdere factoren, zoals rijstijl, hoeveelheid belading en buitentemperatuur, maar wij kunnen uit eigen ervaring zeggen dat het bereik van de ZOE redelijk eenvoudig te halen is. Maak je geen zorgen over de te rijden afstanden, want die stemmen wij zorgvuldig op elkaar af, zodat je zorgeloos kunt genieten. Je hoeft bovendien niet te schakelen, want de ZOE heeft een automaat.

De Renault ZOE kan volledig worden opgeladen in 2 uur. Geen CO2-uitstoot, geen motorgeluid en niet hoeven schakelen!

Gratis en eenvoudig laden

Je krijgt, bij het afhalen van de Renault ZOE-huurauto, twee laadkaarten om zowel openbaar als op locatie bij het verblijf te kunnen laden. Zowel met een snellader als bij een openbaar laadstation heeft de ZOE in de praktijk zo’n 2 uur nodig om volledig en gratis op te laden. De geselecteerde accommodaties zijn allemaal voorzien van een snellader. Een openbaar laadpunt is eenvoudig te vinden dankzij het navigatiesysteem dat alle laadpunten weergeeft. Wel is het, vanwege de openbare Enel-laadkaart, belangrijk om een laadpunt te kiezen waarbij het Italiaanse energiebedrijf Enel is aangesloten (te lokaliseren via een app). Het laden is in alle gevallen gratis én eenvoudig: de laadpaal komt in actie door de laadkaart even tegen het venster te houden. Hierna koppel je de laadstekker met de auto die vervolgens direct wordt opgeladen. De laadaansluiting van de ZOE is weggewerkt achter het Renault-logo aan de voorzijde van de auto. Stoppen met laden gaat net zo eenvoudig door de laadkaart nogmaals tegen het venster te houden en de stekker te ontkoppelen.