Castello di San Marco Palermo

Slider image

Slider image

Slider image

Slider image

Slider image

Slider image

Slider image

Slider image

Santa Flavia – Bagheria

Castello di San Marco


Castello San Marco is een prachtige 17e-eeuwse adellijke residentie in het gebied Bagheria, waar de aristocratie van Palermo de zomer doorbracht in de mooiste barokke villa’s. Het is omgeven door een weelderige, typisch Siciliaanse tuin, waar de mediterrane flora gecombineerd wordt met exotische planten en cactussen.

De villa was vanaf het begin eigendom van de familie Lanza Filingeri, graven van San Marco, en tegenwoordig behoort het nog steeds tot de vrouwelijke lijn van hun afstammelingen, de Camerata di Casalgismondo, die er het hele jaar wonen.

Gasten kunnen verblijven in de twee gelijke cottages, oude dépendances van de residentie, te midden van een ruim opgezette Siciliaanse tuin met groot zwembad. Het zwembad is toegankelijk voor de gasten van de cottages, en is geopend van mei tot september.

Er zijn openbare en privéstranden op drie km afstand. Bars, pizzeria’s en restaurants liggen op loopafstand. In vijf minuten met je Zoe bereik je het natuurreservaat van de berg Catalfano en wandel je door uitgestrekte heidevelden, langs dwergpalmen en olijfbomen, met een uitzonderlijk uitzicht op Monte Pellegrino, Ustica en de Eolische eilanden. Van januari tot april bloeien er verschillende variëteiten van wilde orchideeën.

Op 3 km van Castello San Marco liggen de ruïnes van Solunto, een oude Punisch-Romeinse stad. Langs smalle wegen bereik je de agora en het amfitheater dat uitkijkt over het dorp Porticello. In de steegjes van dit pittoreske oude vissersdorpje zijn er nog steeds oude ambachtslieden die ervaring hebben met het bouwen van boten voor het vissen op zee.
Bagheria en Santa Flavia, met hun talrijke achttiende-eeuwse villa’s, getuigen van de pracht van de aristocratie van Palermo, die deze plaats koos om hun vakantieperiode door te brengen, weg van de hitte van de stad.

LIGGING

Strand: 3 km
Restaurants: in de woonwijk, 500 mt
Cefalù: 57 km
Vliegveld van Palermo: 50 km
Enma: 120 km

FACILITEITEN & KAMERS

Elk cottage is vrijstaand, met een eigen patio en faciliteiten, en biedt plaats aan maximaal 6 personen, met twee slaapkamers, twee badkamers, een keuken met eethoek, een wasmachine en een woonkamer met een slaapbank. Centrale verwarming met radiatoren en airconditioning zijn inbegrepen. De inrichting van de cottages is sober en eenvoudig, maar erg netjes en schoon, en de pracht van de omgeving, een ware oase van rust waar de geur van de citrusbomen je overal tegemoet komt, maakt een verblijf op deze locatie een unieke ervaring te midden van de drukke stad Palermo.

In het park kun je de perfect bewaard gebleven familiekoetsen bewonderen, de kapel en de antieke keuken. De eigenaren leiden je graag rond en vertellen je boeiende verhalen over de geschiedenis van de villa.

In de ruime tuin is er veel parkeergelegenheid en je treft er ook een oplaadpaal waar je je Zoe gratis kunt opladen.
Let op: al onze elektrische huurauto’s zijn inclusief een speciale vergunning om de ZTL (Zona Traffico Limitato) te mogen betreden. Dit betekent dat de gebieden waar voor andere auto’s een verbod geldt (en waar dus heel duidelijk aangeduid staat: ZTL op een bordje), voor jouw Zoe wel toegankelijk zijn!

REISTIPS

Bagheria: Bagheria ligt 15 kilometer ten oosten van Palermo en is ongeveer 300 jaar geleden ontstaan door de adel die hier meerdere villa’s met uitgestrekte tuinen liet bouwen om…Lees meer…

PRIJZEN

Voorbeeld prijzen voor verschillende verblijfsduur bij Castello di San Marco in Calatabiano +  huurauto *
(excl. vluchten)
We verzorgen ook graag je vluchten, je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.

PRIJZEN VANAF *LAAGSEIZOENHOOGSEIZOEN
4 Dagen verblijf + autohuurVanaf €282,- p.p. *minimum 7 nachten
8 Dagen verblijf + autohuurVanaf €592,- p.p. *Vanaf €792,- p.p. *

* De prijzen zijn per persoon, bij een boeking van minimaal 2 personen in een cottage. De prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid en de seizoenplanning van iedere accommodatie.

De prijzen gaan uit van 2 personen en zijn inclusief:

  • Verblijf op basis van logies en ontbijt, in cottage
  • Autohuur: Renault Zoe 100% elektrisch (gratis opladen)
  • Priority pick-up auto
  • Navigatiesysteem
  • Reistips

Exclusief

  • Toeristenbelasting
  • Reserveringskosten € 25,- per boeking
  • Extra bij te boeken excursies

Wil je graag in een andere type kamer verblijven? Je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.

Paardentocht Sant’ Anastasia – Castelbuono

Deze excursie, geschikt voor ruiters met elke type ervaring, stelt je in staat om een van de mooiste gebieden van het Madonie Park te ontdekken. De tocht wordt gemaakt over het terrein van de beroemde wijnmakerij Sant’Anastasia, waar biodynamische wijnen worden… Lees meer…

kosten: € 40,00 p.p.

Manna delle Madonie – Parco Madonie

Manna, een kostbaar sap afkomstig uit bomen, wordt alleen geproduceerd op Sicilië, in de Madonie. In het verleden waren er duizenden hectares met essen, vooral in het noordwestelijke deel van de regio; vervolgens werden ze in de loop der tijd teruggebracht tot 250, geconcentreerd op het grondgebied van Castelbuono… Lees meer…

kosten: op aanvraag

Etna Morning – Catania

De klim naar de top van de Etna in de vroege, kalme uren van de ochtend is een ervaring die je niet mag missen. De Etna is het hoogtepunt van het unieke Sicilië. Deze halve dag excursie stelt ons in staat om te veel te leren over de geschiedenis van een van de beroemdste vulkanen in de wereld, die zo’n 60 miljoen jaar oud is. Lees meer…

kosten: € 55,00 p.p.