14-DAAGSE FLY & DRIVE LA VIA DEL VINO
LANGE ROUTE


LA VIA DEL VINOLANGE ROUTE

Voor de echte wijnliefhebber hebben we deze fantastische reis samengesteld, waarin je logeert bij drie historische, stijlvolle accommodaties van het Donna Sicilia project, waar prachtige wijnen geproduceerd worden en volop geproefd worden in de wijnkelders!

 • 14 dagen
 • Retourvlucht Amsterdam – Palermo
 • Duurzame luxe accommodaties
 • Logies & ontbijt
 • Elektrische autohuur Opel Mokka-e
 • Extra excursies bij te boeken

ALGEMEEN

Tijdens deze reis ervaar je verschillende landschappen, mooie steden en de bijzondere kunst en cultuur van het eiland (er is een speciale tussenstap om je auto te laden bij de Vallei van de Tempels van Agrigento). Natuurlijk is er ook gelegenheid om te genieten van de heerlijke Siciliaanse keuken en de prachtige stranden!

Bij deze reis logeer je in luxe, duurzame accommodaties waar je de Opel gemakkelijk en gratis kunt opladen.
Ontspanning en genieten zijn het belangrijkst, maar wil je er toch duurzaam op uit? Neem dan een kijkje bij ons aanbod aan extra activiteiten en excursies helemaal onderaan de pagina.

De eerste accommodatie ligt tussen de wijngaarden van Marsala, net onder Trapani, in de westkust. Vervolgens rijd je richting het Zuid-Oosten van het eiland, met tussenstop in Agrigento, en logeer je in het ongerepte binnenland bij Niscemi.
Je laatste etappe is Castelbuono, midden in het natuurgebied van de Madonie, tussen zee en bergen! Vanuit de verschillende logeerlocaties kun je een aantal van de highlights van dit mooie en interessante eiland verkennen.

ACCOMMODATIES

4 overnachtingen bij Luxury Wine Resort Baglio Oneto dei Principi di San Lorenzo – Marsala

Het Baglio Oneto Resort and Wine is een oude feodale residentie uit de 18e eeuw, welke volledig gerestaureerd is met respect voor de originele structuur. Het is gelegen nabij Marsala, op een heuvel met panoramische zicht over het natuurreservaat Stagnone en de Egadische eilanden, vlakbij de westkust van Sicilië. De gunstige, centrale locatie stelt je in staat om makkelijk een bezoek te brengen aan het natuurreservaat van de Stagnone met Mothia en le Saline, Marsala, Erice, Segesta, Trapani, Mazara en Selinunte.
De historische wijnkelder van het hotel ontvangt je graag voor proeverijen van hun eigen wijnen. Het restaurant biedt speciale menu’s met combinaties van typische lokale wijnen van eigen productie. Een bezoek en proeverijen bij de eigen olijfboomgaarden zijn ook mogelijk.

4 overnachtingen bij Wine Relais Feudi del Pisciotto – Niscemi

Het stijlvolle Wine Relais Feudi del Pisciotto ligt op een gunstige, strategische locatie vanwaar je het beste dat Zuidoost-Sicilië te bieden heeft kunt ontdekken. Het historische karakter van het hotel wordt op een harmonieuze manier met moderne faciliteiten gecombineerd. Wine Relais Feudi Del Pisciotto ligt aan de rand van het natuurreservaat Niscemi en biedt daarmee een buitengewoon mooie, groene omgeving voor de duurzame reiziger.
Het hotel is een historische Feudo die dateert uit 1700, en zorgvuldig gerestaureerd is met behoud van de imposante, originele structuur. Tegenwoordig is deze bijzonder mooie plek ook de thuisbasis van een gerenommeerde wijnmakerij en van een geweldig gastronomisch restaurant.
Grote en elegante ruimtes, een terras vanwaar je kunt genieten van een uniek panorama over de wijngaarden, en een restaurant dat al je zintuigen prikkelt (met zicht op de oude wijnvaten via de transparante glazen vloer). Alle ingrediënten voor een onvergetelijk, ontspannen verblijf met een culinair tintje.

5 overnachtingen bij Relais Abbazia Sant’Anastasia – Castelbuono

Relais Santa Anastasia is gevestigd in een voormalige twaalfde-eeuwse abdij in de heuvels rondom Castelbuono. Deze unieke accommodatie is gelegen in het hart van het natuurpark van het Madonie berggebied, omringd door maar liefst 400 hectare wijn- en olijfgaarden!
Met uitzichten op de vallei en op zee kun je genieten op het panoramische terras, of in het grote zwembad met bubbelbad. De ligging op de heuvels tussen de wijngaarden is fantastisch, vanaf meerdere plekken starten wandelpaden door de natuur, welke te voet, te paard of met de fiets verkend kunnen worden.
Dit hotel is tevens de perfecte plek voor de echte wijnliefhebber. Abbazia Sant’Anastasia heeft ervoor gekozen het land op biologisch wijze te cultiveren om druiven van hoge kwaliteit te verbouwen, om de beste biologisch-dynamische wijnen te produceren. Het proces “van wijngaard tot fles” kun je volgen tijdens een rondleiding in de wijnmakerij, en tevens kun je deelnemen aan de proeverijen die ter plekke georganiseerd worden.

PRIJZEN

PRIJZEN VANAF *LAAGSEIZOENHOOGSEIZOEN
14-Daagse Fly & Drive Sicilië
LA VIA DEL VINO – LANGE ROUTE
Accommodatie + Huurauto + Vluchten
Vanaf €1.580,- p.p. *Vanaf €1.990,- p.p. *

* De prijzen zijn per persoon, bij een boeking van minimaal 2 personen in een standaard kamer.
De prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid en de seizoenplanning van iedere accommodatie, en van de vluchten.

Let op: maximum leeftijd bestuurder voor de elektrische huurauto 82 jaar.

De prijzen gaan uit van een boeking van 2 personen en zijn inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam – Palermo
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt, in 2-persoons kamer
 • Autohuur: Opel Mokka-e 100% elektrisch (gratis opladen)
 • Priority pick-up auto
 • Navigatiesysteem
 • Reistips
 • Totaal 13 overnachtingen:
  4 overnachtingen Luxury Wine Resort Baglio Oneto
  4 overnachtingen Wine Relais Feudi del Pisciotto
  5 overnachtingen Relais Abbazia Sant’Anastasia

• Exclusief

 • Toeristenbelasting
 • Reserveringskosten € 25,- per boeking
 • Administratiekosten vliegtickets € 20,- per boeking
 • Verplichte klantenbijdrage Garantiefonds GGTO € 9,00 pp pp
 • Verplichte klantenbijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • Extra bij te boeken excursies

Wil je graag in een andere type kamer verblijven? Je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.

DUURZAME EXCURSIES

Tijdens deze Fly&Drive kun je een paar interessante en leuke extra excursies bij boeken:

Caicco op de Egadische eilanden – west Sicilië

Een dag aan boord van een houten caique in de wateren van het grootste zeegebied van Europa: de Egadische eilanden. De bestemmingen van de reis zijn twee eilanden van de archipel: Favignana, de vlinder, en Levanzo, de kleinste en wildste. Lees meer…

kosten: € 80,00 p.p.

Wijnproeverij in het natuurreservaat Gorghi Tondi – west Sicilië

Wijnproeven in de Gorghi Tondi-kelder, in het prachtige en gelijknamige natuurreservaat. Gorghi Tondi is een van de belangrijkste kelders voor het gebied Mazara del Vallo, gelegen in een natuurlijke oase van een zeldzame schoonheid. Lees meer…

kosten: op aanvraag

Mothia & Marsala, wijnproeverij en culturele wandeling- west Sicilië

Een goddelijke dag met een intense smaak: we gaan varen bij het eiland-museum Mothia, terwijl we de meest authentieke Siciliaanse wijnen proeven en heerlijk gaan slenteren door Marsala. We zullen bij Mothia rondvaren aan boord van een typische platte kiellagune boot. Lees meer…

kosten: op aanvraag