Caicco op de Egadische eilanden – west Sicilië

Een dag aan boord van een houten caique in de wateren van het grootste zeegebied van Europa: de Egadische eilanden. De bestemmingen van de reis zijn twee eilanden van de archipel: Favignana, de vlinder, en Levanzo, de kleinste en wildste. Eenmaal op weg naar Favignana begint het genieten van de mooiste panorama’s: de beroemde en spectaculaire baaien – Cala Rossa, Cala Azzurra, Bue Marino – de kristalheldere zee van het natuurreservaat, de mythische landschappen waarin Ulysses aanmeerde, beschreven in de Odyssee.

Eenmaal voor anker bij het eiland, biedt de kapitein de passagiers een lunch aan die hij zelf heeft bereid, op basis van typische Siciliaanse producten: couscous en gegrilde verse vis. Aan het einde van de lunch, is er een stop bij de jachthaven, om de straten van het historische centrum van het eiland te bezoeken. Als je Favignana verlaat, stop je in Levanzo voor een duik in de heldere, blauwe zee. Op verzoek biedt de bemanning een snorkeluitrusting om de zeebodem van dit kleine paradijs te ontdekken.

De gebruikte houten caique is 26 meter lang, heeft voldoende ruimte (zonnedek, bar) en is geschikt voor maximaal 30 personen.

Kosten voor deelname: 80 € p.p.