Excursie Mothia & Marsala, wijnproeverij en culturele wandeling – west Sicilië

Een goddelijke dag met een intense smaak: we gaan varen bij het eiland-museum Mothia, terwijl we de meest authentieke Siciliaanse wijnen proeven en heerlijk gaan slenteren door Marsala. We zullen bij Mothia rondvaren aan boord van een typische platte kiellagune boot, om vervolgens ook langs de andere eilanden die deel uitmaken van de Stagnone archipel te varen, de grootste lagune van Sicilië.

Tot voor kort was het eiland te voet bereikbaar dankzij een Fenicische onderwaterweg, nu is de weg door het stijgen van het water volledig onder water komen te liggen. Mothia is een maritiem, militair en archeologisch centrum, waar een van de mooiste Fenicische beelden ooit gevonden werd; de jongen uit Mothia. We zullen uitstekende wijnen proeven, we moeten alleen ter plekke beslissen uit welke kelder: Donnafugata, Florio, Caruso of Mininni.

Daarna lopen we tussen de tonnen waarin de goede wijn veroudert en vervolgens komen we aan in Marsala, de stad van de wijn en van de zee. Vanaf zee kwamen vele overheersers die Marsala een boeiende mix van culturen brachten, en het unieke multiculturele karakter smeedden. Vanaf zee kwam ook de Engelsman Woodham, die de door de lokale boeren geproduceerde wijn, de Marsala-likeur, ontdekte en bekend maakte.

Kosten voor deelname: € 85,00 p.p.