Villa Lampedusa

Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image

Palermo
Villa Lampedusa

Villa Lampedusa is eigenlijk de echte villa van “Il Gattopardo”, de film uit 1963 van de Italiaanse regisseur Luchino Visconti, gebaseerd op de gelijknamige roman van Giuseppe Tomasi di Lampedusa.

De villa wordt in de roman beschreven als Villa Salina, ondergedompeld in de geur van de oranjebloesem, omringd door een harmonieus landschap. Het complex, met de villa in het midden en de verblijven in het omliggende park, is een unieke en tot de verbeelding sprekende plek.

De Villa is sinds de vorige eeuw in bezit van de families Dragotto en Pitruzzella, die de oorspronkelijke stijl en grandeur van een aantal antieke onderdelen van het landgoed in oude luister herstelden, zoals de stallen, de parfumtuin, de negentiende-eeuwse serre, de binnenplaats van de villa en de watertoren (oude piëzometrische toren die dateert uit de 17e eeuw en de hoogste in Sicilië – 26 mt -).

Villa Lampedusa is een prachtige residentie in het gebied van de Ville dei Principi “ai Colli” in Palermo. De Villa zelf wordt momenteel gerestaureerd, om karakteristieke onderdelen als het stucwerk en beschilderde plafonds in originele staat te herstellen. De kamers en suites op het omliggende terrein zijn uiteraard wel beschikbaar en geopend voor gasten, zonder overlast van de herstelwerkzaamheden.

Let op: al onze elektrische huurauto’s zijn inclusief een speciale vergunning om de ZTL (Zona Traffico Limitato) te mogen betreden. Dit betekent dat de gebieden waar voor andere auto’s een verbod geldt (en waar dus heel duidelijk aangeduid staat: ZTL op een bordje), voor jouw Zoe wel toegankelijk zijn!

LIGGING

In de stad, woonwijk “ai Colli” in Palermo
Strand: 6 km
Restaurants: 1 ter plekke, verder in stad 1 km
Vliegveld van Palermo: 25 km
Cefalù: 75 km
Trapani: 100 km

FACILITEITEN & KAMERS

Villa Lampedusa beschikt over een door het tijdschrift Gambero Rosso bekroonde pizzeria La Braciera. Deze is gevestigd in de voormalige paardenstallen van de prins. Het ontbijt is in buffet vorm en kan bij mooi weer genuttigd worden op de sfeervolle binnenplaats.
Gratis parkeerplaats en Sicily by Car elektrische laadpaal voor gratis lading van je Zoe.

Villa Lampedusa biedt mooie kamers en suites van verschillende groottes, elk uitgerust met antiek meubilair, lcd-televisie, minibar, kluis, gratis wifi, kitchenette en eigen parkeergelegenheid. De terracotta vloeren en plafonds met houten balken zorgen voor een authentieke sfeer.

Alle kamers hebben een grote marmeren badkamer, uitgerust met gratis toiletartikelen, haardroger en bad of douche, en bieden een prachtig uitzicht op het historische park of de oude zeventiende eeuwse binnenplaats.

REISTIPS

Palermo: een heerlijke mix van architectuur, markten, kunst en cultuur maken van Palermo een prachtige stad om te bezoeken. Lees meer…

PRIJZEN

Voorbeeld prijzen voor verschillende verblijfsduur bij Villa Lampedusa in Palermo + huurauto *
(excl. vluchten)
We verzorgen ook graag je vluchten, je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.

PRIJZEN VANAF *LAAGSEIZOENHOOGSEIZOEN
4 Dagen verblijf + autohuurVanaf €236,- p.p. *Vanaf €251,- p.p. *
7 Dagen verblijf + autohuurVanaf €417,- p.p. *Vanaf €440,- p.p. *
9 Dagen verblijf + autohuurVanaf €549,- p.p. *Vanaf €578,- p.p. *

* De prijzen zijn per persoon, bij een boeking van minimaal 2 personen in een standaard kamer. De prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid en de seizoenplanning van iedere accommodatie.

De prijzen gaan uit van 2 personen en zijn inclusief:

  • Verblijf op basis van logies en ontbijt, in gedeelde 2-persoons kamer
  • Autohuur: Renault Zoe 100% elektrisch (gratis opladen)
  • Priority pick-up auto
  • Navigatiesysteem
  • Reistips

Exclusief

  • Toeristenbelasting
  • Reserveringskosten € 25,- per boeking
  • Extra bij te boeken excursies

Wil je graag in een andere type kamer verblijven? Je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.

Paardentocht Sant’ Anastasia – Castelbuono

Deze excursie, geschikt voor ruiters met elke type ervaring, stelt je in staat om een van de mooiste gebieden van het Madonie Park te ontdekken. De tocht wordt gemaakt over het terrein van de beroemde wijnmakerij Sant’Anastasia, waar biodynamische wijnen worden… Lees meer…

kosten: € 40,00 p.p.

Manna delle Madonie – Parco Madonie

Manna, een kostbaar sap afkomstig uit bomen, wordt alleen geproduceerd op Sicilië, in de Madonie. In het verleden waren er duizenden hectares met essen, vooral in het noordwestelijke deel van de regio; vervolgens werden ze in de loop der tijd teruggebracht tot 250, geconcentreerd op het grondgebied van Castelbuono… Lees meer…

kosten: op aanvraag

Etna Morning – Catania

De klim naar de top van de Etna in de vroege, kalme uren van de ochtend is een ervaring die je niet mag missen. De Etna is het hoogtepunt van het unieke Sicilië. Deze halve dag excursie stelt ons in staat om te veel te leren over de geschiedenis van een van de beroemdste vulkanen in de wereld, die zo’n 60 miljoen jaar oud is. Lees meer…

kosten: € 55,00 p.p.