L’AIA DI CUCUMO LUXURY RESORT

Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image

Castellana Grotte
L’Aia Di Cucumo Luxury Resort

L’Aia di Cucumo vormt een luxueus complex op het prachtige platteland van Puglia, waar het groen van de heuvels mooi contrasteert met de traditionele witte lokale steen van de accommodatie.

De Aia di Cucumo ligt op een panoramische locatie in de gemeente Castellana Grotte, een stadje bekend om haar ondergrondse grotten, behorend tot de mooiste van heel Italië. Het complex ontleent haar naam aan een van de weinige goed bewaarde “aia” (groot rechthoekig stenen plateau dat tot de jaren 70 gebruikt werd om het stro van de tarwe te scheiden) in het gebied “Cucumo”.

De bouw is typerend voor de boerderijen op het zuidoostelijke platteland van Bari, is ontstaan door de samenvoeging van trulli en diverse latere uitbreidingen van verschillende typen.

Tijdens de renovatie werden eco-duurzaamheidscriteria in acht genomen, door het gebruik van natuurlijke materialen, traditionele bouwtechnieken en hernieuwbare energiebronnen, ook om het typische landschap van het agrarische grondgebied te beschermen. Het airconditioningsysteem, bestaande uit een warmtepompsysteem en eenthermische zonnesysteem, is ontworpen om het energieverbruik en het niveau van CO2-uitstoot te verminderen.

De gehele structuur is behouden en opgeknapt met respect voor haar geschiedenis.

Het prachtige rechthoekige zwembad is gebouwd volgens de landelijke waterbassin techniek typisch voor dit gebied, afgewerkt met lokale stenen.

Op het omringende landgoed kun je verdwalen tussen olijfbomen, kersenbomen, amandelbomen en eeuwenoude eiken.
De ervaring bij Trulli L’Aia di Cucumo zal onvergetelijk zijn!

LIGGING

Strand: 20 km
Monopoli: 24 km
Alberobello: 35 km
Vliegveld van Bari: 64 km
Matera: 65 km

FACILITEITEN & KAMERS

De Aia di Cucumo bestaat momenteel uit vier onafhankelijke appartementen (voor 2, 4 of 8 personen) genaamd Lamia, Fienile, Granaio en Palmento, ter herinnering aan het gebruik in het verleden. Het interieur vormt de perfecte kruising tussen hedendaags design en functionaliteit.
Alle verblijven beschikken over een goed uitgeruste kitchenette, LCD TV, airconditioning, WiFi en een eigen badkamer. Ze bieden voldoende ruimte en moderne technologie zoals bvb inductiekookplaten.

Tijdens zomerse avonden kun je genieten van een barbecue en een grote buiteneettafel, voorzien van verschillende relax-stoelen. Een reeks kleine moestuinen voor de teelt van seizoensgroenten is alsmede beschikbaar voor de gasten.

Let op: al onze elektrische huurauto’s zijn inclusief een speciale vergunning om de ZTL (Zona Traffico Limitato) te mogen betreden. Dit betekent dat de gebieden waar voor andere auto’s een verbod geldt (en waar dus heel duidelijk aangeduid staat: ZTL op een bordje), voor jouw Zoe wel toegankelijk zijn!

ECO-DUURZAAM EXCURSIES

Low Carbon Travels werkt in Puglia samen met een lokale organisatie voor het verzorgen van excursies en activiteiten. Tijdens jouw verblijf bij L’Aia Di Cucumo Luxury Resort kun je een aantal interessante en duurzame excursies bij boeken. Lees meer …

REISTIPS

Alberobello, de Valle D’Itria en de trulli: Alberobello maakt deel uit van de Valle D’Itria, een vallei beroemd om haar trulli. Lees meer…

PRIJZEN

Voorbeeld prijzen voor verschillende verblijfsduur bij L’Aia di Cucumo + huurauto * (excl. vluchten of trein). We verzorgen ook graag je vluchten of treinreis, je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.

PRIJZEN VANAF *LAAGSEIZOENHOOGSEIZOEN
4 Dagen verblijf + autohuurVanaf €370,- p.p. *Vanaf €566,- p.p. *
7 Dagen verblijf + autohuurVanaf €620,- p.p. *Vanaf €959,- p.p. *
9 Dagen verblijf + autohuurVanaf €798,- p.p. *Vanaf €1.220,- p.p. *

* De prijzen zijn per persoon, bij een boeking van minimaal 2 personen in een standaard kamer. De prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid en de seizoenplanning van iedere accommodatie.

Maximum leeftijd bestuurder voor de elektrische huurauto 82 jaar.

De prijzen gaan uit van 2 personen en zijn inclusief:

  • Verblijf op basis van logies en ontbijt, in gedeelde 2-persoons kamer
  • Autohuur: Opel Mokka-e 100% elektrisch (gratis opladen)
  • Priority pick-up auto
  • Navigatiesysteem
  • Reistips

Exclusief

  • Toeristenbelasting
  • Reserveringskosten € 25,- per boeking
  • Verplichte klantenbijdrage Garantiefonds GGTO € 9,00 pp
  • Verplichte klantenbijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
  • Extra bij te boeken excursies

Wil je graag in een andere type kamer verblijven? Je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.