Excursies midden en zuid Puglia (Salento)

Low Carbon Travels werkt in Puglia samen met een lokale organisatie voor het verzorgen van excursies en activiteiten. Tijdens je vakantie kun je een aantal interessante en duurzame excursies bij boeken:

LECCE, EEN BAROK MEESTERWERK (RONDLEIDING MET GIDS)

Lecce wordt altijd beschouwd als de rijkste zuidelijke stad in termen van monumenten
en het verdient de titel van “Koningin van Barok”. De Spaanse heerschappij heeft bijgedragen aan de pracht van de stad en aan het unieke stijl, gebaseerd op het gebruik van de “pietra leccese”, de lokale steen. De verbazingwekkende kleur van Lecce, zodra je aankomt, is het wit van de stenen van paleizen en kerken, die een enorme contrast vertonen met de kristalblauwe lucht van een heldere dag. Tijdens deze rondleiding, welke te voet of per riksja gemaakt kan worden, raak je betoverd door de charme van de historische centrumstraten, de verbazingwekkende gebouwen en de prachtige monumenten versierd met ingewikkeld barok elementen.
Kosten privé wandeltocht: € 60 p.p. (voertaal Engels, minimaal 2 personen, duur 2,5 uur).
Kosten privé riksjatour: € 40 p.p. (voertaal Engels, maximaal 2 personen, duur 1 uur).
Kosten privé wandeltour & aperitief in een oude adellijke residentie € 99 p.p. (voertaal Engels, minimaal 2 personen, duur 4 uur).

MATERA PRIVÉ WANDELTOUR MET GIDS

Bezoek met een gids de stad Matera, in de aangrenzende regio Basilicata, beroemd om haar stenen, ofwel Sassi: dit zijn prehistorische grotten die bewoond zijn gebleven tot wel 1950! Nu is het een door Unesco beschermd cultuurmonument met kunstateliers en eethuisjes. Matera werd door Mel Gibson als filmdecor gebruikt voor The Passion, waarin de stad fungeert als Jeruzalem, en kort geleden werd de laatste James Bond film daar opgenomen. Matera is Culturele Hoofdstad van 2019. Deze wandeling brengt je langs de sassi, de in rots gegraven kerk, met prachtige fresco’s, en eindigt bij de Kathedraal van Santa Maria della Bruna, gebouwd in de Romaanse stijl van Puglia, intern verfraaid door barokke decoraties.
Kosten: € 55 p.p. (voertaal Engels, minimaal 2 personen. Duur 2,5 uur).

WIJNPROEVERIJ IN EEN “TRULLO”

In de schaduw van een oude vijgenboom, op slechts enkele meters van de Primitivo wijngaarden en achter de suggestieve Trulli, ontdekt je een ongewone wijnhuis, op een charmante en gastvrije locatie.
Opties:
WIJNPROEVERIJ & LUNCH
– Rondleiding in de kelder
– Proeverij van 4 wijnen in de wijngaard
– Light lunch: de wijn wordt vergezeld door een menu geïnspireerd op de Salento’s gastronomische traditie.
Kosten: € 65 p.p.

WIJNPROEVERIJ & VOORGERECHT
– Rondleiding in de kelder
– Proeverij van 4 wijnen
– Bijgerecht: typische traditionele producten van de streek
Kosten: € 35 p.p.

APERITIVO IN DE TRULLO
– Rondleiding in de kelder
– Proeverij van 3 wijnen
– Aperitief met lokale traditionele producten
Kosten: € 25 p.p.

ZEILBOOT DAGTOCHT TUSSEN MONOPOLI EN POLIGNANO

Zandstranden, hoge kliffen, witte grotten en de skyline van een oude stadscentrum met klokkentorens en kerken. Een zeiltocht van 3½ uur – in
een Turkse “caicco” boot of in een comfortabele catamaran – dat je kennis laat maken met de prachtige grotten langs de kust van Polignano a Mare en een deel van de zuidkust van Monopoli. Met een beetje geluk kun je dolfijnen zien zwemmen terwijl je geniet van een snack aan boord of als zelf zwemt in het kristalheldere zee.
Let op: gedeelde zeilboottocht
Kosten: € 65 p.p. (minimaal 2 personen, duur 3,5 uur, mogelijk van april t/m oktober).

Je kunt deze excursies toevoegen in de boekingsformulier op de pagina van elke reispakket of van de losse accommodatie.