Locanda del Re Guerriero

Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image

San Pietro in Cerro
Locanda del Re Guerriero

Even buiten Piacenza met zijn oude ommuurde binnenstad, ligt het prestigieuze kasteelhotel Locanda del Re Guerriero, middenin een groene oase in dit heerlijke stukje Italië. De “herberg” (locanda) is gevestigd in het ruim 1000 inwoners tellende dorpje San Pietro in Cerro in het noordwesten van de regio Emilia Romagna.

Locanda del Re Guerriero ligt op het terrein van het 18e -eeuwse kasteel van het dorp. Met de stad Parma zo dichtbij, heeft de streek een koninklijk trekje: Prins Carlos de Bourbon de Parme, oudste zoon van de Nederlandse prinses Irene, is zoals dat heet ‘titulair hertog van Parma en Piacenza’. In die hoedanigheid bezoekt hij met zijn gezin elk jaar beide steden.
Het gebouw van middeleeuwse oorsprong, gevestigd aan het einde van een majestueuze lindebomenlaan, is gedocumenteerd sinds 1720 en is liefdevol gerenoveerd om een verfijnd en exclusief verblijf te bieden.

Dankzij vakkundig herstel past het comfort van de 21e eeuw perfect bij de geschiedenis en de natuurlijke schoonheid van het gebouw, ideaal voor een ontspannen vakantie omringd door de stilte van het platteland, met de mogelijkheid om alle magie van het oude kasteel van dichtbij te ervaren.

Het hotel zet zich in voor ‘biologisch/ecologisch duurzaam beleid’. Dat betekent bijvoorbeeld dat voor de maaltijden uitsluitend biologische producten km 0 worden gebruikt: denk aan vleeswaren, fruit, eieren, D.o.c. wijnen, jam en meel. Maar er is meer: Locanda del Re Guerriero is ontworpen met een domotica-systeem voor het geïntegreerde en geautomatiseerde beheer van airconditioning-, water-, gas- en energiedistributiesystemen; naast veiligheid en maximaal comfort voor gasten, garandeert dit de bescherming van het milieu door onnodig verspilling te voorkomen.

De elektriciteit gebruikt door de accommodatie is afkomstig van hernieuwbare bronnen en is 100% gecertificeerd. Ter beschikking van de gasten, in de interne parkeerplaats, natuurlijk ook een oplaadstation voor de elektrische auto.

LIGGING

Parma: 50 km
Milano: 88 km
Bologna: 138 km
Ferrara: 180 m

FACILITEITEN & KAMERS

De meeste kamers en suites van Locanda del Re Guerriero kijken uit op de prachtige tuinen van het hotel. Alle kamers hebben een klassiek houten balkenplafond zoals een kasteel-locatie betaamt, zijn ruim opgezet en voorzien van Lcd-satelliet-tv, minibar, kluis, telefoon, WiFi, airconditioning, haardroger en gratis toiletartikelen.

De kamers zijn op een elegante manier ingericht, verfraaid met hedendaagse kunstwerken van het MiM – Museum in Motion, welke huis houdt in het Castello di San Pietro.

De gratis toilet-producten aangeboden in elke kamer, zijn 100% Made in Italy en het resultaat van wetenschappelijk onderzoek gecombineerd met het gebruik van natuurlijke actieve ingrediënten, niet getest op dieren.

In de ontvangsthal is een goed bewaarde put met een ongebruikelijk dubbele tourniquet te bewonderen. Voor liefhebbers is er nog een aardige bijzonderheid: in de bibliotheek van Locanda staan meer dan 2000 historische boeken. Daarin is vast ook de herkomst van de “magische naam” van het hotel te vinden.

Fietsen in een groene omgeving – welke Nederlander wil dat niet? Hotel Locanda Del Re Guerriero houdt daar rekening mee en stelt zijn fietsen gratis beschikbaar voor de hotelgasten. Maar ook voor wandelaars is de omgeving een waar Eldorado. Veel bezoekers komen dan ook om lange wandelingen te maken in de omgeving. Dat kan zelfs met een tas golfclubs over de schouder, of … te paard. In de directe omgeving zijn diverse maneges te vinden en een golfclub.

Het hotel is ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen die er veilig kunnen buitenspelen in de fraaie tuinen.

ECO-DUURZAAM EXCURSIES

Low Carbon Travels werkt in Emilia Romagna samen met een lokale organisatie voor het verzorgen van excursies en activiteiten. Tijdens jouw verblijf kun je een aantal interessante en duurzame excursies bij boeken. Lees meer …

REISTIPS

Emilia Romagna biedt een fantastische mix van culinaire-, architectuur- en kunsttraktaties in één. Van de kustplaatsen tot de met olijfbomen.. Lees meer…

PRIJZEN

Voorbeeld prijzen voor verschillende verblijfsduur bij Locanda del Re Guerriero + huurauto * (excl. vluchten of trein). We verzorgen ook graag je vluchten of treinreis, je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.

PRIJZEN VANAF *LAAGSEIZOENHOOGSEIZOEN
4 Dagen verblijf + autohuurVanaf €322,- p.p. *Vanaf €342,- p.p. *
7 Dagen verblijf + autohuurVanaf €585,- p.p. *Vanaf €622,- p.p. *
9 Dagen verblijf + autohuurVanaf €772,- p.p. *Vanaf €822,- p.p. *

* De prijzen zijn per persoon, bij een boeking van minimaal 2 personen in een standaard kamer. De prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid en de seizoenplanning van iedere accommodatie.

Maximum leeftijd bestuurder voor de elektrische huurauto 82 jaar.

De prijzen gaan uit van 2 personen en zijn inclusief:

  • Verblijf op basis van logies en ontbijt, in gedeelde 2-persoons kamer
  • Autohuur: Opel Mokka-e 100% elektrisch (gratis opladen)
  • Priority pick-up auto
  • Navigatiesysteem
  • Reistips

Exclusief

  • Toeristenbelasting
  • Reserveringskosten € 25,- per boeking
  • Verplichte klantenbijdrage Garantiefonds GGTO € 9,00 pp
  • Verplichte klantenbijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
  • Extra bij te boeken excursies

Wil je graag in een andere type kamer verblijven? Je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.