8-DAAGSE TRAIN&DRIVE FOOD VALLEY

BOURGONDISCHE EMILIA ROMAGNA – FOOD VALLEY

Emilia Romagna is om vele redenen wereldwijd beroemd, maar vooral om zijn buitengewone culinaire traditie! Deze regio is ook beroemd onder de naam Food Valley, een immense tuin van geneugten, een kruispunt waar herinnering, smaak en eeuwenlang traditie en vakmanschap elkaar ontmoeten.

Aan de provincies Parma en het naburige Piacenza, Reggio Emilia, Bologna en Modena, dankzij de vruchtbaarheid van de bodem in combinatie met oude tradities, danken we de belangrijkste producties van typische salami, Parmigiano Reggiano-kaas, pasta en conserven.

Tijdens deze onvergetelijke reis ontdek je al deze fantastische plekken terwijl je geniet van een duurzame en bourgondische vakantie in de regio waar uitzonderlijk goed eten een regel is!

De reis wordt gemaakt per internationale trein vanuit Nederland naar Bologna en vanuit daar reis je in een elektrische huurauto met verblijf in 2 luxe, historische accommodaties waar je de Opel Mokka-e gemakkelijk en gratis kunt opladen.

Uiteraard is het ook mogelijk om dit reispakket als Fly&Drive te boeken (bijvoorbeeld met Transavia retourvlucht Eindhoven-Bologna of KLM retourvlucht Amsterdam-Bologna).

 • 8 dagen
 • Internationale treinreis Amsterdam – Bologna
 • 7 overnachtingen (1 in nachttrein op terugreis + 6 in 2 accommodaties)
 • Duurzame luxe accommodaties
 • Logies & ontbijt
 • Elektrische autohuur Opel Mokka-e
 • Extra excursies bij te boeken
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image

Tijdens deze reis, waarbij lekker eten en genieten centraal staan, kun je de elektrische huurauto gemakkelijk en gratis opladen zowel bij de laadstations bij jouw accommodaties als bij openbare laadpunten van ENEL (Italiaans energiebedrijf).

De vakantie begint vroeg in de ochtend met een ontspannen treinreis vanaf Amsterdam (instappen in Utrecht of Arnhem mogelijk) naar Bologna, waar je in de avond van dezelfde dag aankomt. Op de terugweg maak je de treinreis in omgekeerde volgorde, waarbij je op de laatste vakantiedag in Emilia Romagna pas na 10 uur ’s avonds in de trein hoeft te stappen. Dit is dan een nachttrein, met slaap-couchette.

Zowel op de heen- als op de terugreis is het mogelijk om in Utrecht en Arnhem in- of uit te stappen i.p.v. Amsterdam. Voor wie uit Brabant wilt vertrekken zijn er ook uitstekend mogelijkheden via Venlo. Vanuit Oost-Nederland via Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.

ROUTE

De eerste accommodatie is Hotel I Portici in het historisch centrum van Bologna. Het hotel ligt op loopafstand van parken, pleinen, musea, restaurants en het Centraal Station. Vanuit hier geniet je niet alleen van alles wat Bologna La Grassa (de vette) te bieden heeft, maar kun je ook verschillende uitstapjes maken naar dichtstbijzijnde culinaire steden en dorpen, zoals Modena en Reggio Emilia.

Na Bologna, jouw volgende verblijf is in westelijke richting bij Locanda del Re Guerriero, nabij Piacenza: een ware prestigieuze kasteelhotel, middenin een groene oase in dit heerlijke stukje Italië.

Vanuit hier breng je makkelijk een culinaire bezoek aan Parma, maar ook aan Soragna, huis van de Museo del Parmigiano-Reggiano! Er zijn werkelijk te veel culinaire uitstapjes wat je tijdens deze duurzame reis kunt ondernemen!

ACCOMMODATIES

3 overnachtingen bij Hotel I Portici – Bologna

Het interieur ademt luxe en exclusiviteit: het hotel telt bijna 1500 vierkante meter aan bijzondere fresco’s in Art Nouveau stijl op de plafonds en muren. Dat blijkt een goede combinatie met de aankleding van de ruimtes. Die is gebaseerd op Italiaans en internationaal design, en past bij alle comfort en luxe van I Portici.

Het hotel is zo de ideale basis voor een zeer verzorgde vakantie, excursies in de omgeving, museumbezoek en winkelen in de gezellige straten rond het hotel.

I Portici is gevestigd op de vijf verdiepingen van het 19e eeuwse voormalige Maccaferri Paleis, ontwerp van ingenieur Attilio Muggia, beroemd Italiaans architect die leefde van 1860-1936.

Hij wordt beschouwd als de eerste in zijn vak die creativiteit combineerde met kennis van nieuwe bouwtechnieken, zoals toepassing van gewapend beton.

De eerste steen werd gelegd in 1896. Sindsdien kende het gebouw veel verschillende bestemmingen en werd, na grondige renovatie, in 2007 getransformeerd tot het huidige hotel aan de statige Via Indipendenza.

Alle kamers zijn in ‘Liberty-stijl’ en voorzien van een klassiek dan wel modern interieur. Bij elke kamer horen theefaciliteiten, flatscreen-tv, ruime badkamer met gratis toiletartikelen. Desgewenst met balkon en uitzicht op het aangrenzende Parco della Montagnola.

Het hotel beschikt ook over een bar, een bistro, een pizzeria en een restaurant met Michelin-ster. Bijzondere attractie is de wijnkelder in de gerestaureerde middeleeuwse ijskelder, uniek in Bologna.

3 overnachtingen bij Locanda del re Guerriero – San Pietro in Cerro

Locanda del Re Guerriero ligt op het terrein van het 18e -eeuwse kasteel van het dorp.

Met de stad Parma zo dichtbij, heeft de streek een koninklijk trekje: Prins Carlos de Bourbon de Parme, oudste zoon van de Nederlandse prinses Irene, is zoals dat heet ‘titulair hertog van Parma en Piacenza’. In die hoedanigheid bezoekt hij met zijn gezin elk jaar beide steden.

Het gebouw van middeleeuwse oorsprong, gevestigd aan het einde van een majestueuze lindebomenlaan, is gedocumenteerd sinds 1720 en is liefdevol gerenoveerd om een verfijnd en exclusief verblijf te bieden.

Dankzij vakkundig herstel past het comfort van de 21e eeuw perfect bij de geschiedenis en de natuurlijke schoonheid van het gebouw, ideaal voor een ontspannen vakantie omringd door de stilte van het platteland, met de mogelijkheid om alle magie van het oude kasteel van dichtbij te ervaren.

Het hotel zet zich in voor ‘biologisch/ecologisch duurzaam beleid’. Dat betekent bijvoorbeeld dat voor de maaltijden uitsluitend biologische producten km 0 worden gebruikt: denk aan vleeswaren, fruit, eieren, D.o.c. wijnen, jam en meel.

De meeste kamers en suites van Locanda del Re Guerriero kijken uit op de prachtige tuinen van het hotel. Alle kamers hebben een klassiek houten balkenplafond zoals een kasteel-locatie betaamt, zijn ruim opgezet en voorzien van Lcd-satelliet-tv, minibar, kluis, telefoon, WiFi, airconditioning, haardroger en gratis toiletartikelen.

De kamers zijn op een elegante manier ingericht, verfraaid met hedendaagse kunstwerken van het MiM – Museum in Motion, welke huis houdt in het Castello di San Pietro.

Op je laatste vakantiedag in Emilia Romagna hoef je pas om 22.50 uur in de nachttrein in Bologna te stappen. Dit bied je de kans om overdag nog iets te ondernemen en ontspannen aan je terugreis te beginnen.
Je hoeft dus ook pas later op de dag de elektrische huurauto in te leveren in Bologna (hoeft niet volgeladen te zijn!).

PRIJZEN

PRIJZEN VANAF *
8-Daagse Train & Drive Bourgondische Emilia Romagna – Food Valley
Trein + Accommodatie + Huurauto
Vanaf €895,- p.p. *

* De prijzen zijn per persoon, bij een boeking van minimaal 2 personen in een gedeelde standaard kamer. De prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid en de seizoenplanning van iedere accommodatie en van de treinen.

Let op:
– Treinreis is inbegrepen en gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse met 1 overnachting (op de terugreis) in een comfortabele slaap-couchette.

– het is ook mogelijk om dit reispakket als Fly&Drive te boeken.

– Maximum leeftijd bestuurder voor de elektrische huurauto 82 jaar.

De prijzen gaan uit van een boeking van 2 personen en zijn inclusief:

 • Treinreis retour van Nederland (Amsterdam, Utrecht of Arnhem) naar Bologna
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt, in 2-persoons kamer
 • Autohuur: Opel Mokka-e 100% elektrisch (gratis opladen), Priority pick-up auto, navigatiesysteem
 • Reistips
 • Totaal 7 overnachtingen:
  3 overnachtingen Hotel I Portici
  3 overnachtingen Locanda del Re Guerriero
  1 overnachting in nachttrein (op terugreis)

Exclusief

 • Toeristenbelasting
 • Reserveringskosten € 25,- per boeking
 • Administratiekosten treintickets € 20,- per boeking
 • Verplichte klantenbijdrage Garantiefonds GGTO € 9,00 pp
 • Verplichte klantenbijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • Extra bij te boeken excursies

Maatwerk
De reis kan aangepast worden of uitgebreid indien je dit wenst. Toeslag voor eenpersoonskamer op aanvraag. Het is ook mogelijk om uitsluitend het landarrangement te boeken (dus zonder treinreis) of dit reispakket als Fly&Drive te boeken.

DUURZAME EXCURSIES

Tijdens deze Train&Drive kun je een paar interessante en leuke extra excursies bij boeken, neem een kijkje op onze excursies-pagina.