11-DAAGSE TRAIN&DRIVE UNESCO-REIS UMBRIË+LE MARCHE

UNESCO-COMBI REIS UMBRIË+LE MARCHE

Deze is een schitterend en exclusieve CO2-neutraal Train&Drive!

Italië telt maar liefst 58 UNESCO-Werelderfgoed plekken, en daarmee is het land met de meeste plekken op de lijst!
De regio Umbrië heeft maar een plek op de lijst, maar wat voor een! Assisi, met de Basiliek van San Francesco en andere Franciscaanse gebieden. En Le Marche telt er ook een, maar ook in dit geval gaat het om een pareltje: het historisch centrum van Urbino!

Tijdens deze onvergetelijke reis kom je ogen tekort en ontdek je deze fantastische plekken terwijl je geniet van een duurzame en bourgondische vakantie.

De reis wordt gemaakt per internationale trein vanuit Nederland naar Florence, en vanuit daar reis je in een elektrische huurauto richting Umbrië en daarna Le Marche, met verblijf in luxe, historische accommodaties, weg van de massa, waar je de Opel Mokka-e gemakkelijk en gratis kunt opladen.

Uiteraard is het ook mogelijk om dit reispakket als Fly&Drive te boeken (met bv. Transavia retourvlucht Rotterdam-Perugia). In dat geval vervallen 2 overnachtingen in de trein en wordt het een 9-daagse reis.

 • 11 dagen
 • Internationale treinreis Amsterdam – Florence
 • 10 overnachtingen (2 in nachttrein op heen- en terugreis + 8 in 2 accommodaties)
 • 2 Duurzame luxe accommodaties
 • Logies & ontbijt
 • Elektrische autohuur Opel Mokka-e
 • Inclusief excursie UNESCO-stadswandeling + lunch in Assisi

Deze CO2-neutraal Train&Drive reis voert langs de mooiste plekjes van het groene hart van Italië, zoals Umbrië en Le Marche ook terecht genoemd worden. De reis wordt gekenmerkt door glooiende groene heuvels, fascinerende steden en dorpen, veel cultuur, fantastisch eten en veel meer.

Tijdens deze reis, waarbij ontspanning en genieten centraal staan, kun je de elektrische huurauto gemakkelijk en gratis opladen zowel bij de laadstations bij jouw accommodaties als bij openbare laadpunten van ENEL (Italiaans energiebedrijf).

De vakantie begint met een ontspannen treinreis, in de late ochtend, vanaf Amsterdam (instappen in Utrecht of Arnhem mogelijk) naar Duitsland in de comfortabele ICE-trein, die je met één overstap naar München brengt. Daar stap je vervolgens in alle rust op de Oostenrijkse nachttrein naar Florence (station Santa Maria Novella), waar je de volgende ochtend uitgerust vroeg aan komt. In Florence staat de elektrische huurauto voor je klaar, helemaal opgeladen met een volle accu goed, voor je eerste 400 km rijplezier!

Op de terugweg maak je de treinreis in omgekeerde volgorde, waarbij je op de laatste vakantiedag, vanuit Urbino, pas na 9 uur ’s avonds in de trein hoeft te stappen in Florence (nachttrein, met slaap-couchette).

ROUTE

De eerste accommodatie, prachtig gelegen in Umbrië en net buiten Perugia, is Locanda Paradiso, ooit een oud, verlaten landhuis, nu een karakteristiek en comfortabele agriturismo.

Vanuit Locanda Paradiso plan je jouw bezoek aan UNESCO-stad Assisi, waar je alle bezienswaardigheden bezoekt tijdens de inbegrepen excursie (stadswandeling + lunch).

Natuurlijk ben daarna vrij om je dagen zelf in te vullen en de omgeving verder te ontdekken!

Je tweede accommodatie ligt in Le Marche, Tenuta dei Santi Giacono e Filippo: de oorspronkelijke 18e -eeuwse boerderij, die de namen draagt van de apostelen Jacobus en Filippus, is nu een luxe hotel onder de rook van de historische universiteitsstad Urbino.

Vanuit jouw accommodatie bereik je in 15 minuten de ommuurde stad Urbino, UNESCO werelderfgoed, op bijna 500 meter hoogte en één van de voornaamste centra van de Italiaanse renaissance.

ACCOMMODATIES

4 overnachtingen bij Locanda Paradiso – Perugia

Comfort, passie voor oude tradities en gastvrijheid voor de gasten staan bij Locanda Paradiso hoog in het vaandel.

Deze milieuvriendelijke accommodatie is gebouwd met behoud van de oude materialen, met oog voor detail en in perfecte harmonie met de natuurlijke omgeving.

De centrale ligging van de Locanda garandeert een aangenaam verblijf: ideaal als uitvalsbasis voor een culturele city-trip, voor sportieve vakanties of voor simpelweg een paar dagen uitrusten en ontspannen.

UNESCO-plekken
Assisi, met zijn historische centrum, de basiliek van San Francesco en de andere Franciscaanse plaatsen, en bijna het hele gemeentelijke grondgebied, werden in 2000 Werelderfgoed van de UNESCO verklaard.

Onder de talrijke monumenten die van Assisi een van de artistiek rijkste toeristische bestemmingen maken, de Basiliek van San Franciscus valt op, met het graf van de Heilige en de meesterwerken van enkele van de grootste artiesten aller tijden zoals Cimabue, Giotto, Pietro Lorenzetti
en Simone Martini, alsmede de Basiliek van Santa Chiara en de romaanse Kathedraal van San Rufino.

Net buiten de stadsmuren, het prachtige fort “Rocca Maggiore” – herbouwd in 1367 door kardinaal Albornoz op de structuur van een voormalig oud feodaal kasteel (1174) – domineert de stad. In de nabije omgeving van Assisi kun je de plaatsen bezoeken gerelateerd aan het leven van San Francesco zoals de Eremo delle Carceri, omringd door weelderige bossen op de hellingen van de berg Subasio.

INCLUSIEF: PRIVÉ WANDELTOUR MET GIDS + LUNCH
Tijden deze excursies wordt je wandelend begeleidt door een ervaren gids (Italiaans- of Engels sprekend) en kun je ook een aanvullende bezoek brengen aan de Santuario Eremo Delle Carceri: oude Franciscaanse heiligdom op de berg Subasio.

Op 4 km afstand van Assisi, op een hoogte van 800 m, in het hart van een bos met eeuwenoude steeneiken – hier is een van de Franciscaanse heiligdommen die worden bewaakt door de minderbroeders van St. Franciscus. Dit extra bezoek is gratis, maar alleen mogelijk op voorafgaand verzoek en onder voorbehoud van beschikbaarheid (een vriendelijk aanbod aan de monnik wordt aanbevolen).
Duur: 3 uur voor tour+tijd voor de lunch.
Inclusief: privégids voor een halve dag (Engels sprekend), zowel voor de stadswandeling als voor het bezoek aan de Basilica di S. Francesco en de lunch.

4 overnachtingen bij Tenuta dei Santi Giacomo e Filippo – Urbino

Wie dwaalt over het terrein van dit fraai gerestaureerde en gastvrije resort in het noorden van de regio Le Marche, ontdekt een even inspirerende als ontspannende verborgen parel aan de Adriatische kust.
De renovatie van het vroegere boerenbedrijf, bestaande uit zes gebouwen en een kerkje, getuigt van onberispelijke smaak en respect voor natuur en milieu. Het resort dat in 2008 werd geopend, op een terrein van 360 hectare groot, heeft 33 kamers, waaronder suites met schitterend uitzicht over wijngaarden en heuvels.

Ook de omliggende wijngaarden, de botanische tuin, het winkeltje met biologische producten en het openluchtzwembad (open van juni tot eind september met gratis ligstoelen en parasols) dragen bij aan het ultieme comfort.

Het ruime Wellness center biedt een verwarmd binnenzwembad, hydromassagebad, sauna, Hamam en de mogelijkheid (tegen betaling) voor massages en lichaamsbehandelingen.

UNESCO-plekken
Historisch centrum van Urbino: het kleine heuvelachtige stadje Urbino – gelegen in de Marche – maakte een grote culturele bloei door in de 15e eeuw. Hierdoor werden kunstenaars en wijsgeren vanuit heel Italië en daarbuiten aangetrokken en culturele ontwikkelingen op verschillende andere plaatsen in Europa beïnvloed.

Urbino heeft haar Renaissance uiterlijk opmerkelijk goed behouden door de stagnatie in haar economische en culturele groei vanaf de 16e eeuw.
Gedurende de eerste helft van de 19e eeuw zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd in het stratenpatroon, wat resulteerde in de afbraak van een paar oude huizen om een aantal pleinen te kunnen vergroten.

Op je laatste vakantiedag hoef je pas om 21.30 uur in de nachttrein in Florence te stappen. Dit bied je de kans om overdag nog iets te ondernemen en ontspannen aan je terugreis te beginnen.
Je hoeft dus ook pas later op de dag de elektrische huurauto in te leveren in Florence (hoeft niet volgeladen te zijn!).

PRIJZEN

PRIJZEN VANAF *
11-Daagse Train & Drive Umbrië+Le Marche UNESCO-route
Trein+ Accommodatie + Huurauto
Vanaf €1.260,- p.p. *

* De prijzen zijn per persoon, bij een boeking van minimaal 2 personen in een gedeelde standaard kamer. De prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid en de seizoenplanning van iedere accommodatie en van de treinen.

Let op:
– Treinreis is inbegrepen en gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse met 2 overnachtingen (1 op heen- en 1 op terugreis) in een comfortabele slaap-couchette.

– het is ook mogelijk om dit reispakket als Fly&Drive te boeken.

– Maximum leeftijd bestuurder voor de elektrische huurauto 82 jaar.

De prijzen gaan uit van een boeking van 2 personen en zijn inclusief:

 • Treinreis retour van Nederland (Amsterdam, Utrecht of Arnhem) naar Florence
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt, in 2-persoonskamer
 • Autohuur: Opel Mokka-e 100% elektrisch (gratis opladen), Priority pick-up auto, navigatiesysteem
 • Reistips
 • Totaal 8 overnachtingen

Exclusief

 • Toeristenbelasting
 • Reserveringskosten € 25,- per boeking
 • Administratiekosten treintickets € 20,- per boeking
 • Verplichte klantenbijdrage Garantiefonds GGTO € 9,00 pp
 • Verplichte klantenbijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • Extra bij te boeken excursies

Maatwerk
Deze reis kan naar wens aangepast worden en je kunt ook alleen een deel van de route rijden en langer of korter bij elke accommodatie verblijven. Het is ook mogelijk om uitsluitend het landarrangement te boeken (dus zonder treinreis) of dit reispakket als Fly&Drive te boeken.
Je kunt jouw voorkeuren in je boekingsformulier aangeven.

DUURZAME EXCURSIES

Tijdens deze Train&Drive kun je een paar interessante en leuke extra excursies bij boeken, neem een kijkje op onze excursies-pagina.