BORGO VALLE RITA

Ginosa
Borgo Valle Rita

Deze biologische boerderij in het zuidwesten van Puglia is een unieke plek om te ontspannen. Borgo Valle Rita is verrezen uit de ruïnes van de oude Masseria Girifalco, gebouwd rond een elfde-eeuwse toren met kantelen van Normandische oorsprong. Vanwege het strategische belang en de rijkdom van landbouwgrond, behoorde het tot belangrijke families (zoals de Doria-familie in de zestiende eeuw) en werd de masseria uiteindelijk geschonken aan Hare Majesteit Maria Cristina van Oostenrijk, de laatste feodale vorst tot 1924.

Hierna werden de zeven hectare van de Masseria opgesplitst, waaronder de huidige van Borgo Valle Rita, genoemd naar de kreek die door het pand loopt.

Vandaag behoort het tot de familie Lunati die, betoverd door de historische charme van dit land, zich heeft toegewijd aan een verbouwing, met volledig respect voor authenticiteit en historische waarde.

De bar en het zwembad bieden een indrukwekkend uitzicht op een laan met majestueuze palmen, met aan het einde het restaurant, gevestigd is de voormalige boerderij. Hier worden de beste regionale gerechten geserveerd, met verse ingrediënten afkomstig uit eigen productie. De eigen biologische fruit, groenten, olijven, druiven, olie en wijn kun je zowel proeven als kopen in het winkeltje van Borgo Valle Rita.

LIGGING

Strand: 14 km
Matera: 45 km
Alberobello: 75 km
Bari: 100 km

FACILITEITEN & KAMERS

De kamers zijn gelegen in de historische gebouwen op het landgoed en ademen de sfeer van vervlogen tijden. Prachtige oude tegels sieren de vloeren.

De kamers zijn ruim opgezet en met mooie antieke meubels uitgerust, evenals met airconditioning/verwarming, eigen badkamer met een douche, zowel bed- als badlinnen en een kitchenette, koelkast, servies, bestek en glazen.

Let op: al onze elektrische huurauto’s zijn inclusief een speciale vergunning om de ZTL (Zona Traffico Limitato) te mogen betreden. Dit betekent dat de gebieden waar voor andere auto’s een verbod geldt (en waar dus heel duidelijk aangeduid staat: ZTL op een bordje), voor jouw Zoe wel toegankelijk zijn!

ECO-DUURZAAM EXCURSIES

Low Carbon Travels werkt in Puglia samen met een lokale organisatie voor het verzorgen van excursies en activiteiten. Tijdens jouw verblijf bij Borgo Valle Rita kun je een aantal interessante en duurzame excursies bij boeken. Lees meer …

REISTIPS

Ginosa, net ten oosten van Matera en ongeveer een uur ten zuiden van Bari, is beroemd om haar grotten. Je kunt een wandeling maken door de grotten langs.. Lees meer…

PRIJZEN

Voorbeeld prijzen voor verschillende verblijfsduur bij Borgo Valle Rita + huurauto * (excl. vluchten of trein). We verzorgen ook graag je vluchten of treinreis, je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.

PRIJZEN VANAF *LAAGSEIZOENHOOGSEIZOEN
4 Dagen verblijf + autohuurVanaf €246,- p.p. *Vanaf €520,- p.p. *
7 Dagen verblijf + autohuurVanaf €540,- p.p. *Vanaf €860,- p.p. *
9 Dagen verblijf + autohuurVanaf €680,- p.p. *Vanaf €1.090,- p.p. *

* De prijzen zijn per persoon, bij een boeking van minimaal 2 personen in een standaard kamer. De prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid en de seizoenplanning van iedere accommodatie.

Maximum leeftijd bestuurder voor de elektrische huurauto 82 jaar.

De prijzen gaan uit van 2 personen en zijn inclusief:

  • Verblijf op basis van logies en ontbijt, in gedeelde 2-persoons kamer
  • Autohuur: Opel Mokka-e 100% elektrisch (gratis opladen)
  • Priority pick-up auto
  • Navigatiesysteem
  • Reistips

Exclusief

  • Toeristenbelasting
  • Reserveringskosten € 25,- per boeking
  • Verplichte klantenbijdrage Garantiefonds GGTO € 9,00 pp pp
  • Verplichte klantenbijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
  • Extra bij te boeken excursies

Wil je graag in een andere type kamer verblijven? Je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.