Excursies Umbrië

Low Carbon Travels werkt in Umbrië samen met een lokale organisatie voor het verzorgen van excursies en activiteiten. Tijdens je vakantie kun je een aantal interessante excursies bij boeken:

NARNI: PRIVÉ WANDELTOUR MET GIDS + ONDERGRONDSE BEZOEK

Narni heeft een rijk erfgoed dat meer dan drieduizend jaar geschiedenis heeft verworven: de brug van Augusto, de Cardona-brug en het aquaduct van Formina lijken stil te staan sinds de Romeinse tijd. De stad heeft ook tal van middeleeuwse monumenten
zoals de kathedraal van San Giovenale en de kerk van S. Maria Impensole. In de prachtige Piazza dei Priori vinden we het sobere Palazzo del Podestà, nu de Stadhuis, versierd met Romeins en middeleeuws marmerwerk, waar een schilderij van Ghirlandaio en een fresco van Lo Spagna bewaard worden. Behalve talloze monumenten die bovengronds bezocht kunnen worden, is er nog iets spannends te ontdekken in de opvallende tour van Narni: een volledige ondergrondse stad, met aquaducten, waterreservoirs, tunnels, crypten en zelfs een kamer van het Tribunaal van de Inquisitie, met annex een cel, welke door gevangenen in afwachting van veroordeling “versierd” werd met muurschilderingen! Ondergronds Narni lijkt een wereld apart, uitgehouwen in rotsen al sinds de Etruskische tijden: indrukwekkend en suggestief.
Kosten: € 85 p.p. (voertaal Engels, minimaal 2 personen. Duur 3 uur).


E-BIKE TOUR BIJ MONTEFALCO, SPELLO EN BEVAGNA

Montefalco – genaamd het ‘balkon van Umbrië’ vanwege zijn adembenemende locatie met uitzicht op de Umbrische vallei – is een mix van cultuur en goede wijn en de stad waar de beroemde kunstenaar Benozzo Gozzoli zijn meesterwerken achterliet.
Bevagna is een klein fascinerend juweel dat de meeste Romeinse monumenten in de stad heeft behouden. Zijn Piazza Silvestri is een van de mooiste overgebleven middeleeuwse pleinen in Umbrië. Spello is een klein juweel vol geschiedenis dat zijn meest opmerkelijke sporen heeft nagelaten in de stadsgebouwen, van de Romeinse tijd tot de middeleeuwen. Het dorp staat bekend om zijn zeer goed bewaard gebleven Romeinse monumenten, en voor een van de mooiste Renaissance fresco-serie in Umbrië, geschilderd door Pinturicchio. De excursie kan worden verrijkt met een bezoek aan een van de vele wijnmakerijen en olijfoliemolens van het gebied.
Kosten: € 80 p.p. (minimaal 2 personen, duur 3,5 uur, inclusief huur van E-bike voor 3,5 uur en mee-fietsende gids).
Let op: de gids spreekt een basis Engels, voldoende om de route te leiden en elementaire informatie te verstrekken; maar als een extra taalniveau vereist is, kunnen we tegen bijbetaling een andere gids koppelen aan de tour.


VAREN OP HET TRASIMENO MEER + LUNCH

Aan de oevers van een van de belangrijkste meren van Midden-Italië vertellen natuurgetrouwe schoonheden en charmante dorpjes, met hun torens en kastelen, een fascinerend verleden. Geniet van een ontspannende dag met een mooie vaartocht op het meer, tegenover twee betoverende dorpen zoals Castiglione del Lago (een oud versterkt dorp vol geschiedenis) en Passignano sul Trasimeno (een romantisch dorp met uitzicht op het meer en omgeven door prachtige natuur). Bereik Isola Maggiore voor een mooie wandeling over het eiland. We ronden deze tocht smakelijk af met een typische lunch op het eiland of op de boot (afhankelijk van de dag). In de zomer is het ook mogelijk om tijdens de tocht een verfrissende duik in het water van het meer te nemen… vergeet je zwemkleding niet!
Er zijn 2 opties voor deze vaartocht: een motorboattocht van 2 uur of een zeiltocht van 6 uur. Kosten: € 135 p.p. voor de motoroboattocht of € 160 p.p. voor de zeiltocht (voertaal Engels, minimaal 2 personen).


ASSISI: PRIVÉ WANDELTOUR MET GIDS + LUNCH

Assisi, met zijn historische centrum, de basiliek van San Francesco en de andere Franciscaanse plekken, en bijna het hele gemeentelijke grondgebied, werden in 2000 Werelderfgoed van de UNESCO verklaard. Onder de talrijke monumenten die van Assisi een van de artistiek rijkste toeristische bestemmingen maken, de Basiliek van San Franciscus valt op, met het graf van de Heilige en de meesterwerken van enkele van de grootste artiesten aller tijden zoals Cimabue, Giotto, Pietro Lorenzetti
en Simone Martini, alsmede de Basiliek van Santa Chiara en de romaanse Kathedraal van San Rufino. Net buiten de stadsmuren, het prachtige fort “Rocca Maggiore” – herbouwd in 1367 door kardinaal Albornoz op de structuur van een voormalig oud feodaal kasteel (1174) – domineert de stad. In de nabije omgeving van Assisi kun je de plaatsen bezoeken gerelateerd aan het leven van San Francesco zoals de Eremo delle Carceri, omringd
door weelderige bossen op de hellingen van de berg Subasio.
AANVULLENDE MOGELIJKE EXCURSIE IN DE OMGEVING
Santuario Eremo Delle Carceri: oude Franciscaanse heiligdom op de berg Subasio. Op 4 km afstand van Assisi, op een hoogte van 800 m, in het hart van een bos met eeuwenoude steeneiken – hier is een van de Franciscaanse heiligdommen die worden bewaakt door de minderbroeders van St. Franciscus. Dit extra bezoek is gratis, maar alleen mogelijk op voorafgaand verzoek en onder voorbehoud van beschikbaarheid (een vriendelijk aanbod aan de monnik wordt aanbevolen).
Kosten: € 110 p.p. (minimaal 2 personen, duur 3 uur voor tour+tijd voor de lunch).
Inclusief: privégids voor een halve dag (Engels sprekend), zowel voor de stadswandeling als voor het bezoek aan de Basilica di S. Francesco en de lunch; Basilica di S. Francesco-kosten (audiotour vereist voor het bezoek + reserveringskosten); lunch in een typisch enoteca/ restaurant in Assisi.


Je kunt deze excursies toevoegen in de boekingsformulier op de pagina van het reispakket of van de losse accommodatie.