7-DAAGSE FLY & DRIVE TRADITIONELE TRULLI REIS

TRADITIONELE TRULLI REIS

Deze exclusieve CO2-neutraal Fly&Drive reis voert langs de mooiste plekjes van de hak van de laars, in het zogeheten Valle D’Itria: een betoverend gebied gezegend met natuur, geschiedenis, traditie, intense smaken en spiritualiteit.

De vallei, waarvan een van de bekendste plaatsen Alberobello is, is beroemd om haar trulli. De trullo is rond het jaar 1500 ontstaan en is een typische, in het rond gebouwd wit huisje, met een grijs puntdak, opgebouwd uit blokken kalksteen. Het lijkt zo uit een sprookje te komen.

Alberobello heeft inmiddels een plek op de Werelderfgoedlijst veroverd. Behalve in Alberobello vind je ook rondom de plaatsen Locorotondo, Ceglie Messapica, Cisternino, Martina Franca e Castellana Grotte tientallen trulli.

Ook liefhebbers van zee en strand zullen hier verwend worden door de prachtige stranden en verschillende baaien met goudgele zand en kristalhelder water.

 • 7 dagen
 • Transavia Retourvlucht Amsterdam – Bari
 • Duurzame luxe accommodaties
 • Logies & ontbijt
 • Elektrische autohuur Opel Mokka-e
 • Extra excursies bij te boeken

ALGEMEEN

Puglia biedt verder een breed scala aan plaatsen die getuigen van de oude oorsprong van dit gebied: van de prehistorie tot de Magna Grecia, van het keizerlijke tijdperk tot de Renaissance, culminerend in de glorie van de barok in Lecce en andere delen van Salento.

Bij deze reis logeer je in luxe, duurzame accommodaties waar je de Opel gemakkelijk en gratis kunt opladen.
Ontspanning en genieten zijn het belangrijkst, maar wil je er toch duurzaam op uit? Neem dan een kijkje bij ons aanbod aan extra activiteiten en excursies helemaal onderaan de pagina.

De eerste accommodatie is Masseria Capece, een landelijk gebouw van steen en rode aarde, gelegen in een prachtig heuvelachtig gebied rond de Valle D’Itria, ideale bestemming voor aangename wandel- of fietstochten, met schitterende uitzichten op de Piana degli Ulivi, trulli en de kust.

Daarna wordt de reis vervolgt in zuid westelijke richting naar de tweede en tevens laatste accommodatie, Relais Terre di Terre: midden in een gebied van meer dan 100 hectare met eeuwenoude olijfbomen – een paar kilometer buiten het stadje Avetrana – ligt het indrukwekkende Relais Terre di Terre, gebouwd rond 1600.

ACCOMMODATIES

3 overnachtingen bij Masseria Capece – Cisternino

Masseria Capece is een landelijk gebouw van steen en rode aarde, oorspronkelijk gebruikt als een plaats van aanbidding voor bewoners van het omliggende land.

Op een steen boven de ingangsarchitraaf staat de datum 1739, waarschijnlijk het jaar van een eerste restauratie van het gebouw, waarvan de structuur vermoedelijk nog ouder is.

De grote oliemolen, gebouwd in 1846 en in gebruik tot de jaren 1960, toont nog steeds zijn oorspronkelijke kenmerken.

De duizend jaar oude olijfgaard van ongeveer 35 hectare, bevat bomen waarvan wordt gezegd dat ze geplant zijn door veteranen van de Punische oorlogen, meer dan 2000 jaar geleden.

In de citrus boomgaard staan vele soorten fruitbomen, waarnaar de verschillende verblijven vernoemd zijn.

3 overnachtingen bij Relais Terre di Terre – Avetrana

Het relais bestaat uit twee antieke boerderijen, Masseria Bosco en Masseria Strazzati. Beide Masseria’s zijn uitgebreid gerestaureerd en van alle moderne gemakken voorzien, zonder dat de historische structuur aangetast is.

Masseria Bosco is een oude boerderij gebouwd aan het einde van de 16e eeuw, bestaande uit twaalf kamers, sommige met panoramisch uitzicht op het landschap, allemaal voorzien van lcd-tv, wifi, minibar, airconditioning, kluis, eigen badkamer en badproducten met extra vergine olijfolie uit eigen productie.

Het tweede gebouw, Masseria Strazzati, ligt op ongeveer 5 minuten lopen van Masseria Bosco. Het is een oud klooster gebouwd rond 1600, bestaande uit achttien ruime kamers. Allen uitgerust zoals de kamers in Masseria Bosco, waar het antieke karakter bewaard is gebleven mede dankzij de stenen vloeren en houten meubels, zonder concessies te doen aan modern comfort.

PRIJZEN

PRIJZEN VANAF *LAAGSEIZOENHOOGSEIZOEN
7-Daagse Fly & Drive Puglia
TRADITIONELE TRULLI REIS
Accommodatie + Huurauto + Vluchten
Vanaf €980,- p.p. *Vanaf €1.200,- p.p. *

* De prijzen zijn per persoon, bij een boeking van minimaal 2 personen in een standaard kamer.
De prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid en de seizoenplanning van iedere accommodatie, en van de vluchten.

Let op: maximum leeftijd bestuurder voor de elektrische huurauto 82 jaar.

De prijzen gaan uit van een boeking van 2 personen en zijn inclusief:

 • Transavia Retourvlucht Amsterdam – Bari
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt, in 2-persoons kamer
 • Autohuur: Opel Mokka-e 100% elektrisch (gratis opladen)
 • Priority pick-up auto
 • Navigatiesysteem
 • Reistips
 • Totaal 6 overnachtingen:
  3 overnachtingen Masseria Capece
  3 overnachtingen Relais Terre di Terre

Exclusief

 • Toeristenbelasting
 • Reserveringskosten € 25,- per boeking
 • Administratiekosten vliegtickets € 20,- per boeking
 • Verplichte klantenbijdrage Garantiefonds GGTO € 9,00 pp pp
 • Verplichte klantenbijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • Extra bij te boeken excursies

Wil je graag in een andere type kamer verblijven? Je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.

DUURZAME EXCURSIES

Tijdens deze Fly&Drive kun je een paar interessante en leuke extra excursies bij boeken, neem een kijkje op onze excursies-pagina.