Missie & samenwerking met Sicily by Car
Wie we zijn

Het thema duurzaamheid kende een wat stroeve start, maar heeft nu toch echt een vlucht genomen en wordt breed gedragen door een, over het algemeen, ontwaakte bevolking. De gemiddelde consument van vandaag – zonder geitenwollen sokken(!) – wíl zijn steentje bijdragen aan een bewuste samenleving die lief is voor Moeder Aarde.

Unieke, duurzame samenwerking

Duurzaamheid vormt de basis van Low Carbon Travels. Wij weten, dankzij de unieke samenwerking met Sicily by Car, verrassende en luxe reizen in Italië te verenigen met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Hoe? Je reist comfortabel en stil in een volledig elektrische auto en overnacht bij de meest bijzondere, historische en duurzaam ingestelde accommodaties. Terwijl je daar geniet van bijvoorbeeld een typisch Italiaanse maaltijd, is de auto in mum van tijd – in de praktijk zo’n 2 uur – weer volledig en gratis opgeladen dankzij de altijd aanwezige snelladers.

Italiaanse verwenreizen

Het mondiale toerisme lijkt onschuldig, maar draagt voor bijna 5% bij aan de opwarming van de aarde. Low Carbon Travels biedt onvergetelijke verwenreizen die jou bovendien positief laat bijdragen aan het milieu en vooral ook aan de lokale economie, cultuur en natuur. De door ons samengestelde duurzame en high-end vakantiepakketten bestaan uit: retourvlucht (incl. CO2-compensatie) of treinreis (eventueel plus ferry), huur van volledig elektrische auto, verblijf in aantrekkelijke en duurzame accommodaties en duurzaam ingestoken excursies en activiteiten.

Duurzaam én luxe gaan samen

We willen benadrukken dat ons duurzame gedachtegoed nooit ten koste gaat van jouw reisplezier. Sterker nog, wij geloven dat bewust reizen juist leidt tot nog bewuster genieten. Dat is zeker van toepassing op onze luxe reizen die je extra laten genieten van alle aanwezige weelde op bestemming.

Samenwerking met Sicily by Car

Low Carbon Travels is een initiatief van Manuela Talana. Ze is van Sardijnse afkomst en reist, wanneer ze de kans heeft, door Italië. Manuela was in 2018 op Sicilië, waar gek genoeg een elektrische laadpaal plots haar aandacht trok. Elektrisch rijden was toen, in tegenstelling tot bij ons in Nederland, een zeldzaamheid in Italië en met name Zuid-Italië waar de tijd soms aangenaam stilstaat.

Donna Sicilia

De laadpaal om een elektrische auto op te laden trof ze aan bij Villa Trigona, een prachtig verblijf in Piazza Armerina. Ze vroeg de eigenaar van de accommodatie, Emanuel Maltese Trigona, naar de voorgeschiedenis van die laadpaal. Hij vertelde trots dat Villa Trigona was opgenomen in het Donna Sicilia-project van autoverhuurbedrijf Sicily by Car. Donna Sicilia is bedacht door Tommaso Dragotto, directeur-eigenaar van Sicily by Car. Dragotto is bovendien een bekende Italiaanse ondernemer en pionier. Het project is ontstaan uit pure liefde voor zijn eiland Sicilië. Dragotto’s missie: de reiziger laten genieten van authentieke Siciliaanse pracht, terwijl zijn ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt. ‘Donna’ verwijst naar de vrouwelijke schoonheid van Sicilië en de daarmee gepaarde tederheid die een bezoek aan het eiland vraagt.

Siciliaanse gastvrijheid

Manuela was direct gegrepen door het respectvol klinkende plan van Dragotto en later ontmoette zij hem, omdat ze graag Donna Sicilia in Nederland op de kaart wilde zetten. Hij vertelde Manuela dat elk geselecteerde historische verblijf eigendom is van een Siciliaanse familie. Je gaat op locatie de onvervalste gastvrijheid van de daar nog wonende mensen ervaren die je graag alles vertellen over de geschiedenis van de plek. De historische, authentieke ervaring wordt verbonden met de toekomst: alle accommodaties zijn voorzien van laadpalen waar de auto geheel gratis wordt opgeladen. Naast emissieloos rijden, vormen het gebruik van lokaal geproduceerde producten, bewust omgaan met afval en gebruik van zonne-energie andere duurzame ingrediënten van een Donna Sicilia-vakantie.

Exclusief partner voor Nederland

Sinds 2019 is de samenwerking tussen Low Carbon Travels en Sicily by Car een feit. Low Carbon Travels is exclusief partner voor de Nederlandse markt en biedt duurzame luxe reizen op Sicilië aan volgens het Donna Sicilia project. Sinds 2020 bieden wij ook duurzame reizen door andere Italiaanse (en Spaanse) regio’s aan.

Een daarvan is het prachtige Puglia, waar onze reizen zijn opgezet in nauwe samenwerking met Sagelio, een veelbelovende lokale start-up die vanaf 2017 als eerste emissievrije mobiliteit in deze regio heeft gebracht, met behulp van oplaadstations van Nederlandse makelij, die te vinden zijn bij de mooiste accommodaties van Puglia!

Samen met Sicily by Car en Sagelio willen we het rijke Italiaanse erfgoed uit vervlogen tijden behouden voor toekomstige generaties. En dat op volledig duurzame wijze, in harmonie met het land dat zo ongelooflijk divers is door haar geschiedenis.