ROMEREIS VOOR SCHOLEN
Low Carbon Travels is gespecialiseerd in duurzame reizen naar Italië, waarbij de trein (als vervoer naar de bestemming) en de elektrische auto (op de bestemming) de grote gamechangers zijn

De kentering is een feit. Zeker voor wat betreft Europese reizen kiezen steeds meer mensen voor de trein, als duurzaam alternatief voor korte en vervuilende vliegreizen. Maar lang niet iedereen is al ‘om’.
Een uitgebreide inventarisatie leerde bijvoorbeeld dat de gemiddelde middelbare school bij schoolreizen nog altijd standaard voor het vliegtuig kiest: uit routine, uit onbekendheid met treinreizen of vanwege koudwatervrees komt de trein niet of nauwelijks in beeld als serieus alternatief.

Hier willen we graag verandering in brengen. En gelukkig staan we daar niet alleen in!

We merken juist dat er bij sommige scholen – soms zelfs aangejaagd door leerlingen (zie bv https://www.nporadio1.nl/) – behoefte bestaat aan verandering. Steeds vaker is er een besef dat het anders kan, dat ons reisgedrag uiteindelijk op een keuze berust. En dat geld, hoewel belangrijk, niet per se altijd de doorslag hoeft te geven. Zeker als de extra kosten minimaal zijn en er veel tegenover staat.

Samen met onze partner de Italië Centrale, expert op het gebied van treinreizen, Italiaanse cultuur en geschiedenis, kwamen we daarom op het idee om een alternatief ROMEREIS PAKKET voor scholen aan te bieden!

In plaats van per vliegtuig wordt de reis met de internationale (nacht)trein gemaakt, in comfortabele couchettes, en met aankomst direct in het hart van de eeuwige stad, bij Stazione Roma Termini; tevens de buurt waar alle door ons gecontracteerde hotels gevestigd zijn.
Dat is winst, want een treinreis naar Rome stoot gemiddeld 3,5 keer minder CO2 uit dan een vliegreis (74,4 i.p.v. 265,2 kg. p.p. volgens Ecopassenger) en is over de gehele linie duurzamer (uitstoot van fijnstof en stikstof).
Met een groep van honderd leerlingen plus docenten bespaart een treinreis dus al gauw meer dan 20 ton CO2, en houd je bovendien een gemiddeld bezet lijnvliegtuig uit de lucht.
Als school geldt al snel dat duurzame keuzes een substantieel verschil kunnen maken!

Maar er zijn meer voordelen van een (groeps)reis per trein: niet inchecken, geen wachtrijen en geen bagagebeperkingen! En ook: tijd onderweg voor inhoudelijke voorbereiding. Dankzij de achtergrond van de twee ondernemers achter de Italië Centrale, classicus Raphael Hunsucker en schrijver & historicus John-Alexander Janssen, kan het ROMEREIS PAKKET verder uitgebreid worden (met bijvoorbeeld inhoudelijk meedenken over het reisprogramma in Rome en omgeving). Desgewenst bieden we vooraf scholing over nieuwe programmaonderdelen, en staat één van hen ter plaatse stand-by om bij te springen in het geval van onverhoopte problemen (bijvoorbeeld: een begeleider wordt ziek, of er is een alternatief programmaonderdeel nodig etc.).

Raphael en John-Alexander zijn beiden actief als docent, onderzoeker, schrijver en cultureel ondernemer – deels in Nederland, deels in Rome. Naast hun uitgebreide ervaring met gymnasiaal onderwijs (klassieke talen en geschiedenis) en internationaal treinreizen hebben ze ook op het gebied van de Romereis hun sporen ruimschoots verdiend: ze maakten hem niet alleen als leerling, maar ook talloze keren als begeleider.

Boeken bij Low Carbon Travels, i.s.m. met de Italië Centrale, betekent dus boeken bij twee enthousiaste en deskundige organisaties.

Beide hebben ruime ervaring met zowel treinreizen naar Italië als de complexe organisatie van de Romereis.

Ook voor de kosten hoef je het niet te laten! Een ROMEREIS van 8 dagen, inclusief trein en hotel, kan al voor minder dan € 600,00 per leerling.

Vaak kunnen een paar begeleiders zelfs gratis mee.

Nieuwsgierig geworden? Vraag snel meer info of vrijblijvend een offerte aan via info@lowcarbontravels.nl.