REISTIPS ZASH

Gelegen tussen de oostelijke hellingen van de Etna en de Ionische Zee, ligt Zash ondergedompeld in citrus boomgaarden die zich helemaal uitstrekken naar de nabijgelegen levendige havenstad Riposto.
Hier wordt de vruchtbare kustlijn de citroenen Riviera genoemd. De geur van zagara (de bloemen van sinaasappel- en citroenbomen) en die van de zee, is overheerlijk. Riposto is ook het startpunt van La Strada del Vino, De Wijn Route, dat de wijnbouwcultuur van dit gebied verkent.

Giardini Naxos: deze prachtige en populaire baai van wit zand met enkele kiezelstranden is het grootste stuk strand in de omgeving. Er is een goed aanbod van faciliteiten met ligstoelen, verhuur van parasols, watersporten, strandbars en restaurants.
Aci Trezza: Aci Trezza is een klein kustplaatsje met een paar kleine straatjes en rotsachtige eilanden / ontsluitingen – je kunt het verkennen per kano of waterfiets. In de zomermaanden zijn er een paar bars aan de waterkant, en je kunt ’s avonds de zonsondergang boven het water bekijken. De parkeerplaats is aan de kleine kant, maar er is een regelmatige bus vanuit Catania.

Isola Bella Beach: het beroemdste van de nabijgelegen stranden van Taormina en een van de mooiste inhammen. Isola Bella Beach, is verbonden met het kleine eiland met dezelfde naam door een dunne strook zand. Dit zeer populaire kiezelstrand biedt een panoramisch uitzicht en kristalhelder water en is verbonden met de stad met de kabelbaan (of ongeveer 300 treden) en heeft ligstoelen en parasols te huur.

Ferrovia Circumetnea: De Ferrovia Circumetnea is een toeristisch smalspoortreintje voor een interessant uitstapje rond de voet van de Etna. Het treintje rijdt in een langzaam tempo een traject van 114 kilometer dat ongeveer 4 uur duurt. De rit brengt je door kleine dorpjes, hoge dennenbomenbossen, wijngaarden, amandel- en hazelnotenboomgaarden en pistacheplantages langs de lavarotsen met unieke panorama’s. De stopplaatsen van de Ferrovia Circumetnea zijn ook de moeite van het bekijken waard. Neem vooral een kijkje in Randazzo, een bijzonder plaatsje met een historisch centrum waar ‘Basilica di Santa Maria’, de prachtige basiliek, staat. Je kunt opstappen op het station van Riposto.