REISTIPS ABBAZIA SANT’ANASTASIA

Castelbuono: Castelbuono is een dorpje in het noorden van Sicilië aan de rand van het Madonie nationaal park. Dit beschermde gebied heeft niet alleen de hoogste bergen van het eiland, ook liggen hier verschillende kleine dorpjes en kastelen die teruggaan tot de middeleeuwen. Castelbuono, wat “goed kasteel” betekent, staat bekend om het indrukwekkende 14de-eeuwse kasteel dat een mix van Arabische en Normandische elementen kent. Zeer aan te raden het typische restaurant Nangalarruni (adres: Via delle Confraternite 7) .

Parco delle Madonie: Le Madonie maakt deel uit van de Siciliaanse Apennijnen en heeft de hoogste bergtoppen van Sicilië na de Etna. Het park heeft een enorme rijkdom aan verschillende plantensoorten. Je kunt hier prachtig wandelen en van de schitterende natuur genieten. Kijk ook in ons aanbod van excursies voor meer tips!

Cefalù: bijna alle steden in Italië hebben een rijke geschiedenis, maar Cefalù heeft ook nog eens een magische uitstraling. De kustplaats ligt aan de voet van een steile rots die als het ware in de zee glijdt. Deze rots, La Rocca, is het kenmerk van Cefalù. Voor de geoefende wandelaar is de beklimming van de rots een leuke uitdaging. Bovenop La Rocca bevinden zich de overblijfselen van de Tempel van Diana, één van de oudste historische restanten op Sicilië, samen met de ruïnes van een kasteel uit de tijd van de Noormannen. In de stad tref je verder veel goede restaurants en pizzeria’s, smalle straatjes, vele kleine winkeltjes en een mooi openbaar strand. Op het Piazza Duomo staat het belangrijkste monument van de stad, Il Duomo, een kathedraal die uit de tijd van de overheersing door de Noormannen stamt. Zowel de kathedraal als het bijbehorende klooster zijn een bezoek zeker waard.

Leuk uitje: ga met de boot Pescaturismo de zee op. Gasten kunnen op het dek zonnen of een duik in zee nemen. Nadat de vissers de vis met netten hebben binnengehaald, bereiden ze de vis ter plekke op de boot en dienen ze deze op als lunch.
Stranden: behalve het bekendste strand direct bij het stadje Cefalù, ligt de noordkust van Sicilië ook bezaaid met de mooiste zandstranden, zoals Salinelle, Capo Playa, Mazzaforno/Ogliastrillo, Caldura of S. Ambrogio. Op de eerste twee stranden wordt veel gewindsurft.