Kookworkshop Streetfood Cotti in Fragranza – Palermo

Een kookles van Cotti in Fragranza, een coöperatie voor re-integratie van kwetsbare mensen, in een opvangcentrum voor migranten en gehandicapten.

We zullen samen Siciliaanse gerechten koken (en eten) en wijnproeven om het gemeenschapsgevoel te versterken. Dit is niet slechts een kookles, maar een ware ontmoeting, waarin de verhalen van Cotti’s ervaringen worden vermengd met de ingrediënten. De sociale beweging van Cotti in Fragranza vindt zijn oorsprong in de jeugdgevangenis Malaspina en gaat verder in de keuken van Casa San Francesco, een opvangcentrum voor migranten en gehandicapten in het hart van Ballarò.

De kookworkshop duurt één uur, van 18 tot 19 uur. Chef-kok Francesco Gambino zal, samen met de jongens van het huis, de bereiding van een aantal Siciliaanse gerechten (zoals panelle en crocchè, arancine en andere Siciliaanse specialiteiten) met de deelnemers doornemen en begeleiden. Ze vertellen over hoe het werk een belangrijke sleutel is tot verandering en herstel. We eindigen met een aperitief en een proeverij van wijnen uit de Tenute Orestiadi, een coöperatie van wijnmakers die al jarenlang bezig is op het gebied van sociale hulp door middel van culturele evenementen.

Kosten voor deelname: 35 € p.p.