Excursies Trouw-reis

Low Carbon Travels werkt op Sicilië samen met een lokale organisatie voor het verzorgen van excursies en activiteiten. Tijdens deze Fly&Drive kunt u een aantal interessante en duurzame excursies bij boeken:

WIJNPROEVERIJ OP DE ETNA

Tijdens deze excursie brengen we een bezoek aan een wijnmakerij op de hellingen van de Etna en krijgt u uitgebreid uitleg over het productieproces van druif tot glas!

Daarna, tijdens een wandeling door de wijngaarden, volgt een proeverij van 4 verschillende wijnen, vergezeld door een aperitiefje. De excursie vindt elke vrijdag plaats.
Kosten € 45,00 p.p. (Min 2/max 10 deelnemers – Duur 1,5 uur )

ETNA MORNING OF ETNA EVENING

De klim naar de top van de Etna in de vroege, kalme uren van de ochtend of juist aan het begin van schemering, is een ervaring die u niet mag missen. De Etna is het hoogtepunt van het unieke Sicilië. Deze excursie stelt u in staat om veel te leren over de geschiedenis van een van de beroemdste vulkanen in de wereld, die zo’n 60 miljoen jaar oud is. Onderweg naar 2000 meter boven de zeespiegel, vertellen deskundige gidsen over hoe de hoogste vulkaan van Europa werd gevormd en over de fauna en flora die het gebied zo uniek maken. Na het bekijken van oude lavastromen, zoals die van 1991, zullen we te voet door het beroemde maanlandschap wandelen om oude inactieve kraters te ontdekken.

Door het betoverende panorama en het tot de verbeelding sprekende landschap voelt het alsof we op een andere planeet zijn. Na een korte pauze wordt de excursie hervat met een bezoek aan een lavagrot. Uitgerust met een helm met hoofdlamp bewonderen we een uniek spektakel. Onze tour gaat verder naar een uitkijkpunt om de betoverende Valle del Bove te bewonderen, de beroemde vulkanische caldera, waar de ongerepte natuur overal om ons heen welig tiert.
Deze excursie is inclusief verzekering, professionele gids en helm met hoofdlamp. Wat u zelf dient mee te nemen: geschikte schoenen (op aanvraag bieden wij gratis trekking schoenen aan), winddichte jas, drinkwater.
Kosten € 55,00 p.p. (Duur 5 uur)


KOOKWORKSHOP EN BEZOEK AAN DE WATERMOLEN SANTA LUCIA BIJ PALAZZOLO ACREIDE (SYRACUSE)

Deze excursie begint met een bezoek aan de oude watermolen Santa Lucia, waar het gehele productieproces uitgelegd zal worden. Daarna wordt de groep gebracht naar een nabijgelegen cottage in de weilanden, waar aromatische kruiden geplukt en verzameld zullen worden, die nodig zijn voor de kookles die volgt, waarin brood en pizza’s bereid gaan worden.
Kosten € 145,00 p.p. (Min 4/max 10 deelnemers. Duur 4 uur)

BOOTTOCHT ORTIGIA (SYRACUSE)

Betoverende combinatie van lichten, kleuren en geuren van een eiland, volledig gezien vanaf zee. De boottocht om het eiland Ortigia is tot in het kleinste detail georganiseerd om de culturele bezienswaardigheden en schoonheid van de omgeving vanaf zee te bezichtigen: de gebouwen, de kleine steegjes, de Spaanse muren en de Joodse wijk. We bezoeken ook de zeegrotten met prachtige natuurlijke kristallen, stalactieten, stalagmieten en koraalformaties. In deze prachtige blauwe zee stoppen we voor een korte verfrissende pauze en vervolgen we de reis rond het eiland Ortigia, vanwaar wij het majestueuze Maniace-kasteel en de “Marina” kunnen bewonderen.
Kosten € 20,00 p.p. (Duur 1,5 uur )

KAJAKKEN LANGS DE KUST VAN SYRACUSE

De excursie brengt u per kajak langs de kust van Syracuse, waar u de vele baaien en kliffen kunt bewonderen. Tijdens de tocht bezoekt u het natuurreservaat Plemmirio, het strand Gallina, en komt u tot aan de grot die grenst aan het prachtige strand van de ‘Pineta del Gelsomineto’.
De laatste stop is de rivier van het Cassibile-reservaat, ook bekend om de beroemde meren, met de gelijknamige naam, die bij de bron aanwezig zijn. Wat daar zal opvallen is het contrast tussen de golven van de zee en de rivier, rustig ondergedompeld in het riet en de boomvegetatie. Hier is het mogelijk om te zwemmen in kristalhelder water en u op te frissen voordat u terugkeert.
Kosten € 75,00 p.p. (Min 3/max 12 pax . Duur 4 uur)

FIETSTOUR DOOR NATUURRESERVAAT PLEMMIRIO (SYRACUSE)

Het territorium van Plemmirio is uitzonderlijk vanuit het oogpunt van flora en fauna, maar ook vanuit historisch oogpunt. Kruispunt voor de passage van schepen van de Carthagers, Romeinen en Grieken, herbergt het Plemmirio-gebied, vooral in de zeebodem, verschillende amforen en vondsten uit verschillende perioden, waaronder die van de laatste wereldoorlog. Een prachtige fietstocht, begeleid door een geautoriseerde gids, die het verhaal van deze betoverende plek gepassioneerd zal vertellen.
Kosten € 40,00 p.p. (De kosten zijn inclusief gids en fietshuur. Min 4/max 10 deelnemers. Duur 3 uur)