Excursies Trouw-lezersreis Zuid Puglia

Low Carbon Travels werkt in Puglia samen met een lokale organisatie voor het verzorgen van excursies en activiteiten. Tijdens je vakantie kun je een aantal interessante en duurzame excursies bij boeken:

MATERA PRIVÉ WANDELTOUR MET GIDS

Bezoek met een gids de stad Matera, in de aangrenzende regio Basilicata, beroemd om haar stenen, ofwel Sassi: dit zijn prehistorische grotten die bewoond zijn gebleven tot wel 1950! Nu is het een door Unesco beschermd cultuurmonument met kunstateliers en eethuisjes.

Matera werd door Mel Gibson als filmdecor gebruikt voor The Passion, waarin de stad fungeert als Jeruzalem, en kort geleden werd de laatste James Bond film daar opgenomen.

Matera is Culturele Hoofdstad van 2019. Deze wandeling brengt je langs de sassi, de in rots gegraven kerk, met prachtige fresco’s, en eindigt bij de Kathedraal van Santa Maria della Bruna, gebouwd in de Romaanse stijl van Puglia, intern verfraaid door barokke decoraties.
Kosten: € 60 p.p. (voertaal Engels, minimaal 2 personen. Duur 2,5 uur).
Ook beschikbaar in kleinschalig groep voor € 40 p.p.

WIJNPROEVERIJ IN EEN “MASSERIA”

De Masseria is de typische oude boerderij die geschiedenis en traditie van het plattelandsleven in Apulië vertegenwoordigt. In de afgelopen decennia veel prachtige Masserie zijn gerenoveerd en zijn nu de perfecte synthese tussen de regionale landbouwtraditie en een moderne concept van gastvrijheid. Op deze mooie charmante en gastvrije locaties, kun je de authentieke wijnen van Puglia zien en proeven!
Opties:
WIJNPROEVERIJ & LIGHT LUNCH
– Rondleiding in de Masseria, wijngaard en kelder
– Proeverij van 2 wijnen (Primitivo en Negramaro) en van olijf olie
– Light lunch: de wijn wordt vergezeld door een lichte lunch met lokale producten.
Kosten: € 60 p.p.

WIJNPROEVERIJ & APERITIEFJE
– Rondleiding in de de Masseria, wijngaard en kelder
– Proeverij van 2 wijnen (Primitivo en Negramaro) en van olijf olie
– Aperitiefje: typische traditionele producten van de streek.
Kosten: € 35 p.p.

KOOKLES IN MASSERIA: FOCACCIA PUGLIESE & ORECCHIETTE
– 2 uur durende kookles
– Kneden & proeven: leer hoe je brood en pastadeeg maakt om de orecchiette (traditionele Apulische pasta) en de focaccia te bereiden
– Proef je eigen creatie!
Kosten: € 65 p.p.

DAG BOOTTOCHT TUSSEN MONOPOLI EN POLIGNANO

Zandstranden, hoge kliffen, witte grotten en de skyline van een oude stadscentrum met klokkentorens en kerken. Een boottocht van 3½ uur – in
een traditionele vissersboot of in een motorboot – dat je kennis laat maken met de prachtige grotten langs de kust van Polignano a Mare en een deel van de zuidkust van Monopoli. Met een beetje geluk kun je dolfijnen zien zwemmen terwijl je geniet van een snack aan boord of als zelf zwemt in het kristalheldere zee.
Let op: gedeelde boottocht
Kosten: € 85 p.p. (minimaal 2 personen, duur 3,5 uur, mogelijk van april t/m oktober, incl. verse fruit).

Je kunt deze excursies toevoegen in de boekingsformulier op de pagina van elke reispakket of van de losse accommodatie.