Excursie Etna morning – Catania

De klim naar de top van de Etna in de vroege, kalme uren van de ochtend is een ervaring die je niet mag missen. De Etna is het hoogtepunt van het unieke Sicilië. Deze halve dag excursie stelt ons in staat om te veel te leren over de geschiedenis van een van de beroemdste vulkanen in de wereld, die zo’n 60 miljoen jaar oud is. Reeds eeuwenlang beschreven in de literatuur en het onbetwiste symbool van Sicilië. Onderweg naar 2000 meter boven de zeespiegel, vertellen deskundige gidsen over hoe de hoogste vulkaan van Europa werd gevormd, en over de fauna en flora die het gebied zo uniek maken. Na het bekijken van oude lavastromen, zoals die van 1991, zullen we te voet door het beroemde maanlandschap wandelen om oude inactieve kraters te ontdekken.

Door het betoverende panorama en het tot de verbeelding sprekende landschap voelt het alsof we op een andere planeet zijn. Na een korte pauze wordt de excursie hervat met een bezoek aan een lavagrot. Uitgerust met een helm met hoofdlamp bewonderen we een uniek spektakel. Onze tour gaat verder naar een uitkijkpunt om de betoverende Valle del Bove te bewonderen, de beroemde vulkanische caldera, waar de ongerepte natuur overal om ons heen welig tiert.

Deze excursie is inclusief verzekering, professionele gids en helm met hoofdlamp.
Wat je zelf dient mee te nemen: geschikte schoenen (op aanvraag bieden wij gratis trekkingschoenen aan), winddichte jas, drinkwater.

Kosten voor deelname: 55 € p.p.