Excursie Danisinni Experience – Palermo

Deze intrigerende excursie laat je kennis maken met de ziel van Palermo. Je bezoekt een magische plek met mensen die de leefomstandigheden van de bewoners die het moeilijk hebben willen verbeteren. Luister naar verhalen uit de oudheid, en ontdek geheime plaatsen, Arabische qanats en rivieren die al sinds mensenheugenis door het hart van Palermo stromen.

Danisinni is een fascinerende plek waar ooit één van de rivieren van de stad stroomde, omzoomd door papyrusplanten.
In de oudheid geloofde men zelfs dat er een ondergrondse verbinding was met het water van de Nijl. Dankzij de overvloed aan water, werd de hele wijk tot bijna een eeuw geleden opgevrolijkt door wasgoed, opgehangen door de wasvrouwen die de adel van de stad dienden.
Vandaag de dag is een bezoek aan Danisinni een ware reis door de tijd, door het hart van de stad maar met de stilte van het platteland; in Palermo, maar ook een beetje in Jeruzalem, zoals de Arabische trap doet vermoeden.

De zelfgebouwde huizen in de buurt, beschilderd met streetart, doen denken aan La Boca in Buenos Aires of aan een kleurrijke Braziliaanse favela. Groepjes kinderen die in de buurt rondlopen laten je voelen alsof je in Afrika of in Zuidoost-Azië bent.
Doordat deze arme wijk jarenlang geïsoleerd en relatief onbekend is geweest, heeft de wijk haar identiteit goed weten te bewaren. Tegelijkertijd staan de bewoner open voor bezoekers. Dankzij een zeer actieve parochie in het gebied, gebeurt er veel in Danisinni vandaag de dag: ezels en geiten grazen in de tuinen van de kinderboerderij van de wijk, acteurs en acrobaten geven circus- en theater workshops aan de kinderen van de buurt, en de dames van de wijk delen graag de lekkerste, lokale recepten met de bezoekers die zich willen onderdompelen in dit deel van Palermo.

Kosten voor deelname: 18 € p.p.