REISTIPS CASTELLO DI SAN MARCO CALATABIANO

Calatabiano: een ontspannen agrarisch stadje op de vlaktes van Alcantara, omgeven door weelderige vegetatie en Citrus boomgaarden. Calatabiano wordt bewaakt door het dominerende Arabisch-Normandische kasteel met zijn oude stadsmuren en dorp.

Corso Umberto in Taormina: maak een avondwandeling langs de middeleeuwse Corso Umberto, een autovrije straat vol met exclusieve designerboetieks, antiekwinkels en luxe juweliers.

Grieks amfitheater in Taormina: het Teatro Greco is de belangrijkste attractie van Taormina. Dit prachtige Griekse amfitheater is gebouwd in de 3e eeuw voor Christus en biedt een schilderachtige omgeving met uitzicht over de Golf van Naxos en op de achtergrond van de Etna. Elke zomer wordt het theater gebruikt als locatie voor een indrukwekkend evenementenprogramma; van rockconcerten tot opera en een jaarlijks filmfestival.

De Etna: de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa, barst regelmatig uit en een tocht naar de krater is een must voor elke toerist die het eiland bezoekt.

Plaatselijke stranden
Giardini Naxos: deze prachtige en populaire baai van wit zand met enkele kiezelstranden is het grootste stuk strand in de omgeving. Er is een goed aanbod van faciliteiten met ligstoelen, verhuur van parasols, watersporten, strandbars en restaurants.

Isola Bella Beach: het beroemdste van de nabijgelegen stranden van Taormina en een van de mooiste inhammen. Isola Bella Beach, is verbonden met het kleine eiland met dezelfde naam door een dunne strook zand. Dit zeer populaire kiezelstrand biedt een panoramisch uitzicht en kristalhelder water en is verbonden met de stad met de kabelbaan (of ongeveer 300 treden) en heeft ligstoelen en parasols te huur.

Mazzarò: op slechts een korte rit met de kabelbaan van de stad Taormina, is Mazzarò een kiezelstrand met voldoende ligstoelen en parasols te huur.

Aci Trezza: Aci Trezza is een klein kustplaatsje met een paar kleine straatjes en rotsachtige eilanden / ontsluitingen – je kunt het verkennen per kano of waterfiets. In de zomermaanden zijn er een paar bars aan de waterkant, en je kunt ’s avonds de zonsondergang boven het water bekijken. De parkeerplaats is een beetje aan de kleine kant, maar er is een regelmatige bus vanuit Catania.