REISTIPS MONACI DELLE TERRE NERE

Omgeving Zafferana Etnea: Zafferana Etnea ligt in het oosten van het Parco dell’Etna (Regionale park van de Etna), op een hoogte van 574 meter. De plaats loopt helemaal tot aan de top van de vulkaan en wordt gekenmerkt door een prachtige natuur met dichte bossen en vlaktes met lava.

Catania is de hoofdstad van de gelijknamige regio Catania. De stad heeft ongeveer 315.500 inwoners en ligt zo’n 30 km ten zuiden van de Etna vulkaan. De beschermheilige van de stad is Sant’ Agata. Ter ere van deze beschermheilige wordt er elk jaar van 3 tot 5 februari een groot feest georganiseerd: La Festa di Sant’ Agata. Dit feest is de grootste processie van heel Sicilië. De belangrijkste kathedraal van de stad is dan ook die van Sant’ Agata.

Giardini Naxos: deze prachtige en populaire baai van wit zand met enkele kiezelstranden is het grootste stuk strand in de omgeving. Er is een goed aanbod van faciliteiten met ligstoelen, verhuur van parasols, watersporten, strandbars en restaurants.

Aci Trezza: Aci Trezza is een klein kustplaatsje met een paar kleine straatjes en rotsachtige eilanden / ontsluitingen – je kunt het verkennen per kano of waterfiets. In de zomermaanden zijn er een paar bars aan de waterkant, en je kunt ’s avonds de zonsondergang boven het water bekijken. De parkeerplaats is aan de kleine kant, maar er is een regelmatige bus vanuit Catania.

Isola Bella Beach: het beroemdste van de nabijgelegen stranden van Taormina en een van de mooiste inhammen. Isola Bella Beach, is verbonden met het kleine eiland met dezelfde naam door een dunne strook zand. Dit zeer populaire kiezelstrand biedt een panoramisch uitzicht en kristalhelder water en is verbonden met de stad met de kabelbaan (of ongeveer 300 treden) en heeft ligstoelen en parasols te huur.