REISTIPS I MULINI RESORT

Met veel variatie in landschap, cultuur en natuur, is het gebied rond Trapani een fantastische omgeving om je vakantie door te brengen. De lage kustvlakte gaat geleidelijk over in een bergachtig binnenland. Wanneer je hier doorheen rijdt, zul je regelmatig getrakteerd worden op prachtige panorama’s.

Uit de klassieke oudheid zijn twee boeiende archeologische bezienswaardigheden bewaard gebleven: Selinunte en Segesta. Uit de tijd van de Normandiërs staat nog een burcht in Erice en een dom met prachtige Byzantijnse mozaïeken in Monreale. De barokperiode is het meest zichtbaar in Trapani.
West-Sicilië heeft naast cultuur ook genoeg natuur te bieden. In het noorden, tussen San Vito lo Capo en Scopello ligt het natuurreservaat Lo Zingaro. Dankzij de vele wandelpaden kun je genieten van de weelderige flora en fauna die het reservaat te bieden heeft. Voor de westkust liggen twee eilandengroepen, Le Isole Égadi en Le Isole dello Stagnone. Ongerepte natuur en prachtige stranden zijn de belangrijkste redenen om deze eilanden te bezoeken.

De zoutpannen van Marsala (Trapani) bieden een buitengewoon natuurlijk landschap: overdag zie je duidelijk het verblindende wit van de stapels steenzout met de achtergrond van het intense blauw van de zee. Maar bij zonsondergang, datzelfde landschap kleurt en neemt contouren aan die moeilijk te evenaren zijn. Terwijl de zon ondergaat, bereikt de blik de horizon en gaat verloren als de zee en de hemel samensmelten. In de achtergrond zijn er de vormen van de windmolens, de glinsterende reflecties op de zoutvijvers, de kleine bergen zout en, afhankelijk van de tijd van het jaar, zelfs de flamingo’s. Stop gewoon langs de kust om dit natuurspektakel te bewonderen, een lust voor het oog en voor de geest die warme en intense kleuren biedt.

De provincie Trapani waar Marsala onder valt, wordt aan drie zijden omgeven door zee, waardoor je een ruime keuze aan stranden hebt. In het noorden zijn de stranden het meest toeristisch en druk in het hoogseizoen. Zoek je meer rust, dan kun je beter je toevlucht nemen tot de zuidkust. De meeste stranden bestaan uit fijn geel of wit zand, er zijn echter ook plekken met kiezels en rotsen.

Trapani: Trapani is een grote stad in het meest westelijke deel van het eiland. De stad is van oudsher een echte vissersplaats en nog steeds wordt hier iedere dag verse vis aan land gebracht. De stad staat bekend om de zoutvelden die ten zuiden van de stad te vinden zijn. Deze zoutvelden worden al eeuwen gebruikt voor het winnen van zeezout. De oude molens op deze velden zorgen voor schitterende plaatjes. Het historische centrum van Trapani is niet al te groot en wordt gevormd door enkele straten waar zo goed als alle bezienswaardigheden van de stad te vinden zijn.

Marsala: de prachtige stad Marsala, een middelgrote stad in het zuidwestelijke deel van het eiland Sicilië, ligt 30 km ten zuiden van Trapani en is een bezoek meer dan waard. Marsala is wereldberoemd vanwege de zoete wijnen met een hoog alcoholpercentage die in de omgeving worden gemaakt. Marsala is de laatste decennia steeds populairder geworden, dit heeft vooral te maken met de prachtige stranden en de schitterende natuur die in de omgeving te vinden is. De stad zelf voelt heel anders aan dan veel andere steden op Sicilië. Dit komt hoofdzakelijk doordat de stad gebouwd is op een vlak stuk land aan de Middellandse Zee en niet zoals de meeste andere steden op heuvels en bergen. Hierdoor is het stadscentrum van Marsala veel opener en voelt het toegankelijker. Er zijn in de stad leuke winkels, restaurants en barretjes te vinden.