REISTIPS DONNA CARMELA

Carruba di Riposto is een klein pittoresk dorpje achter de Etna, dat zich uit strekt in de richting van de azuurblauwe wateren van de Ionische Zee. De stad Riposto, plaatselijk bekend als de haven van de Etna, ligt op slechts een paar kilometer afstand

De Alcantarakloof: de kloof ligt in de buurt van Taormina en is 4.000 jaar geleden ontstaan tengevolge van een vulkaanuitbarsting en een aardbeving. De bizarre vormen van de rotsen waar je tegenaan kijkt als je met een bootje over de rivier vaart, zijn door de eeuwen heen door erosie gevormd. Het hele natuurgebied rondom de Alcantara kloof is zeer geschikt voor activiteiten. Aan het begin van de kloof vind je een klein strandje met rustig water aan weerszijden, van een rivier waarin je lekker kunt zwemmen. Je kunt een bootje huren om door de kloof te varen. Naast plezier in het water kun je natuurlijk ook boven de kloof prachtig wandelen, waarbij je uitzicht hebt op de rivier die 70 meter lager stroomt. Als je wegrijdt zie je bij het opdraaien van de weg het bordje “Convento dei Frati Cappuccini Francavilla di Sicilia”. Dat is een heel oud en fotogeniek kloostertje dat zeker een bezoek waard is.

Giardini Naxos: deze prachtige en populaire baai van wit zand met enkele kiezelstranden is het grootste stuk strand in de omgeving. Er is een goed aanbod van faciliteiten met ligstoelen, verhuur van parasols, watersporten, strandbars en restaurants.

Aci Trezza: Aci Trezza is een klein kustplaatsje met een paar kleine straatjes en rotsachtige eilanden / ontsluitingen – je kunt het verkennen per kano of waterfiets. In de zomermaanden zijn er een paar bars aan de waterkant, en je kunt ’s avonds de zonsondergang boven het water bekijken. De parkeerplaats is aan de kleine kant, maar er is een regelmatige bus vanuit Catania.

Isola Bella Beach: het beroemdste van de nabijgelegen stranden van Taormina en een van de mooiste inhammen. Isola Bella Beach, is verbonden met het kleine eiland met dezelfde naam door een dunne strook zand. Dit zeer populaire kiezelstrand biedt een panoramisch uitzicht en kristalhelder water en is verbonden met de stad met de kabelbaan (of ongeveer 300 treden) en heeft ligstoelen en parasols te huur.