9-DAAGSE FLY & DRIVE GIARDINI DI SICILIA


GIARDINI DI SICILIA

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee. Rotsen en stranden wisselen elkaar langs de kusten af om over te gaan in een ruig landschap dat zo kenmerkend is voor dit eiland. Het klimaat is subtropisch en typisch Mediterraan. Temperaturen kunnen in de zomer hoog oplopen, de winters zijn meestal mild. Daarom verschillen de groeiomstandigheden voor de beplanting terdege met die van meer Noordelijke gedeelten van Europa. Het kan zelfs zo zijn, dat veel wintergroene planten in de winter nog een groeispurt vertonen, terwijl de warmste periode in de zomer alleen dient om te overleven. Toch zijn er ook hier veel tuinen te vinden, en de eigenaren van deze tuinen vinden het geweldig dat er bezoekers komen om de pracht van deze giardini te bewonderen.

 • 9 dagen
 • Retourvlucht Amsterdam – Catania
 • Duurzame luxe accommodaties
 • Logies & ontbijt
 • Elektrische autohuur Opel Mokka-e
 • Extra excursies bij te boeken

ALGEMEEN

Bij deze reis logeer je in luxe, duurzame accommodaties waar je de Opel gemakkelijk en gratis kunt opladen.
Ontspanning en genieten zijn het belangrijkst, maar wil je er toch duurzaam op uit? Neem dan een kijkje bij ons aanbod aan extra activiteiten en excursies helemaal onderaan de pagina.

De eerste accommodatie is Villa Spaccaforno, een beroemde villa, gebouwd rond 1896 naar ontwerp van de ingenieur Conte Cartier. De villa, gelegen nabij de prachtige barokke stad Modica, is bekend vanwege de originele combinatie van Art Nouveau en neoklassieke stijlen. De tweede accommodatie is de Commenda van San Calogero, strategisch gelegen op het Ibleon-plateau tussen Catania en Syracuse. Een ideale plek voor wie in een historisch landhuis ver van de drukte wil verblijven, maar tegelijkertijd ook de schoonheid van oostelijk Sicilië wil verkennen.

ACCOMMODATIES

4 overnachtingen bij Villa Spaccaforno – Modica

Rondom de villa ligt een weelderig park van een hectare, gebouwd door de huidige eigenaren die er nog altijd wonen, de baronnen Bruno Statella van Spaccaforno. Gasten kunnen genieten van de charme van dit unieke Siciliaanse erfgoed. De tuin van de villa, gecreëerd door de bekende Don Ettore Paternò del Toscano, fascineerde de Engelse landschapskunstenaar Claire Littlewood, die het als decor gebruikte voor een fotoreportage gepubliceerd in het boek “Giardini di Sicilia”, die het beschrijft als een van de mooiste in Sicilië.
De verscheidenheid aan bloemen en geuren fleurt je hele vakantie op, en tussen de palmbladeren door zie je het zwembad liggen, dat gereserveerd is voor de gasten van de dependance.

4 overnachtingen bij Commenda di San Calogero – Augusta

Zodra de blauwe poort van San Calogero opengaat, word je overweldigd door het uitzicht op het landschap en eindeloze boom- en wijngaarden. Het huis verschijnt met in de verte de Etna en de zee. Vanaf het moment dat je uit de auto stapt en naar het kleine “dorpje” loopt, begrijp je meteen dat in dit deel van Sicilië de tijd aangenaam stil staat.
De eigenares, Gabriella Pelli, heeft samen met haar zoon Andrea (een in Londen gevestigde architect) het landhuis gerenoveerd met volledige inachtneming van en respect voor de originele structuren en materialen. De weidse Italiaanse tuin bevindt zich achter het huis: het is een enorme bloemenweide met mediterrane planten en antieke rozen.
Mevrouw Pelli woont nog steeds in het hoofdgebouw en beheert het immense landgoed, dat verder 12 tweepersoons kamers telt. Uit de eigen citrus- en olijfboomgaarden worden heerlijk producten gemaakt, zoals oranjebloesemhoning, citrusmarmelade en natuurlijk extra vierge olijfolie.

PRIJZEN

PRIJZEN VANAF *LAAGSEIZOENHOOGSEIZOEN
9-Daagse Fly & Drive Sicilië
GIARDINI DI SICILIA
Accommodatie + Huurauto + Vluchten
Vanaf €988,- p.p. *Vanaf €1.450,- p.p. *

* De prijzen zijn per persoon, bij een boeking van minimaal 2 personen in een standaard kamer.
De prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid en de seizoenplanning van iedere accommodatie, en van de vluchten.

Let op: maximum leeftijd bestuurder voor de elektrische huurauto 82 jaar.

De prijzen gaan uit van een boeking van 2 personen en zijn inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam – Catania
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt, in 2-persoons kamer
 • Autohuur: Opel Mokka-e 100% elektrisch (gratis opladen)
 • Priority pick-up auto
 • Navigatiesysteem
 • Reistips
 • Totaal 8 overnachtingen:
  4 overnachtingen Villa Spaccaforno
  4 overnachtingen Commenda di San Calogero

Exclusief

 • Toeristenbelasting
 • Reserveringskosten € 25,- per boeking
 • Administratiekosten vliegtickets € 20,- per boeking
 • Verplichte klantenbijdrage Garantiefonds GGTO € 9,00 pp pp
 • Verplichte klantenbijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • Extra bij te boeken excursies

Wil je graag in een andere type kamer verblijven? Je kunt dit aangeven in je boekingsformulier.

DUURZAME EXCURSIES

Tijdens deze Fly&Drive kun je een paar interessante en leuke extra excursies bij boeken:

Paardentocht Sant’ Anastasia – Castelbuono

Deze excursie, geschikt voor ruiters met elke type ervaring, stelt je in staat om een van de mooiste gebieden van het Madonie Park te ontdekken. De tocht wordt gemaakt over het terrein van de beroemde wijnmakerij Sant’Anastasia, waar biodynamische wijnen worden… Lees meer…

kosten: € 40,00 p.p.

Manna delle Madonie – Parco Madonie

Manna, een kostbaar sap afkomstig uit bomen, wordt alleen geproduceerd op Sicilië, in de Madonie. In het verleden waren er duizenden hectares met essen, vooral in het noordwestelijke deel van de regio; vervolgens werden ze in de loop der tijd teruggebracht tot 250, geconcentreerd op het grondgebied van Castelbuono… Lees meer…

kosten: op aanvraag

Kookworkshop Streetfood Cotti in Fragranza – Palermo

Een kookles van Cotti in Fragranza, een coöperatie voor re-integratie van kwetsbare mensen, in een opvangcentrum voor migranten en gehandicapten. We zullen samen Siciliaanse gerechten koken (en eten) en wijnproeven om het gemeenschapsgevoel… Lees meer…

kosten: € 35,00 p.p.

Proeverij van bio wijnen – Palermo

Een proeverij van stijlvolle wijnen in een van de beste wijnbars van Palermo. Dankzij de kennis van sommelier Antonio Corsano, beleef je een unieke zintuiglijke ervaring door het ontdekken van de wereld van de bio wijnbouw, met een proeverij van 3 wijnen, vergezeld van lokale tapas… Lees meer…

kosten: € 38,00 p.p.

Etna Morning – Catania

De klim naar de top van de Etna in de vroege, kalme uren van de ochtend is een ervaring die je niet mag missen. De Etna is het hoogtepunt van het unieke Sicilië. Deze halve dag excursie stelt ons in staat om te veel te leren over de geschiedenis van een van de beroemdste vulkanen in de wereld, die zo’n 60 miljoen jaar oud is. Lees meer…

kosten: € 55,00 p.p.