Excursies tijdens Kerstreis 2019

Low Carbon Travels werkt op Sicilië samen met een lokale organisatie voor het verzorgen van excursies en activiteiten. Tijdens deze Fly&Drive kunt u een aantal interessante en duurzame excursies bij boeken:

WIJNPROEVERIJ OP DE ETNA

Tijdens deze excursie brengen we een bezoek aan een wijnmakerij op de hellingen van de Etna en krijgt u uitgebreid uitleg over het productieproces van druif tot glas!

Daarna, tijdens een wandeling door de wijngaarden, volgt een proeverij van 4 verschillende wijnen, vergezeld door een aperitiefje. De excursie vindt elke vrijdag plaats.
Kosten € 45,00 p.p. (Min 2/max 10 deelnemers – Duur 1,5 uur )

ETNA MORNING OF ETNA EVENING

De klim naar de top van de Etna in de vroege, kalme uren van de ochtend of juist aan het begin van schemering, is een ervaring die u niet mag missen. De Etna is het hoogtepunt van het unieke Sicilië. Deze excursie stelt u in staat om veel te leren over de geschiedenis van een van de beroemdste vulkanen in de wereld, die zo’n 60 miljoen jaar oud is. Onderweg naar 2000 meter boven de zeespiegel, vertellen deskundige gidsen over hoe de hoogste vulkaan van Europa werd gevormd en over de fauna en flora die het gebied zo uniek maken. Na het bekijken van oude lavastromen, zoals die van 1991, zullen we te voet door het beroemde maanlandschap wandelen om oude inactieve kraters te ontdekken.

Door het betoverende panorama en het tot de verbeelding sprekende landschap voelt het alsof we op een andere planeet zijn. Na een korte pauze wordt de excursie hervat met een bezoek aan een lavagrot. Uitgerust met een helm met hoofdlamp bewonderen we een uniek spektakel. Onze tour gaat verder naar een uitkijkpunt om de betoverende Valle del Bove te bewonderen, de beroemde vulkanische caldera, waar de ongerepte natuur overal om ons heen welig tiert.
Deze excursie is inclusief verzekering, professionele gids en helm met hoofdlamp. Wat u zelf dient mee te nemen: geschikte schoenen (op aanvraag bieden wij gratis trekking schoenen aan), winddichte jas, drinkwater.
Kosten € 55,00 p.p. (Duur 5 uur)


KOOKWORKSHOP EN BEZOEK AAN DE WATERMOLEN SANTA LUCIA BIJ PALAZZOLO ACREIDE (SYRACUSE)

Deze excursie begint met een bezoek aan de oude watermolen Santa Lucia, waar het gehele productieproces uitgelegd zal worden. Daarna wordt de groep gebracht naar een nabijgelegen cottage in de weilanden, waar aromatische kruiden geplukt en verzameld zullen worden, die nodig zijn voor de kookles die volgt, waarin brood en pizza’s bereid gaan worden.
Kosten € 145,00 p.p. (Min 4/max 10 deelnemers. Duur 4 uur)

BOOTTOCHT ORTIGIA (SYRACUSE)

Betoverende combinatie van lichten, kleuren en geuren van een eiland, volledig gezien vanaf zee. De boottocht om het eiland Ortigia is tot in het kleinste detail georganiseerd om de culturele bezienswaardigheden en schoonheid van de omgeving vanaf zee te bezichtigen: de gebouwen, de kleine steegjes, de Spaanse muren en de Joodse wijk. We bezoeken ook de zeegrotten met prachtige natuurlijke kristallen, stalactieten, stalagmieten en koraalformaties. In deze prachtige blauwe zee stoppen we voor een korte verfrissende pauze en vervolgen we de reis rond het eiland Ortigia, vanwaar wij het majestueuze Maniace-kasteel en de “Marina” kunnen bewonderen.
Kosten € 20,00 p.p. (Duur 1,5 uur )

PROEVERIJ VAN BIO WIJNEN (PALERMO)

Een proeverij van stijlvolle wijnen in een van de beste wijnbars van Palermo. Dankzij de kennis van sommelier Antonio Corsano, beleef je een unieke zintuiglijke ervaring door het ontdekken van de wereld van de bio wijnbouw, met een proeverij van 3 wijnen, vergezeld van lokale tapas.
De proeverij van wijnen van Bocum Mixology is een nieuwe manier om bezoekers verrassende, lokale smaaksensaties te bieden. Volgens Gambero Rosso is Mixology de beste Italiaanse cocktailbar. Met uiterst elegante bewegingen worden verfijnde cocktails gemaakt op basis van de juiste ingrediënten. De buitengewone kwaliteit van de wijnen, van kleine biologische producenten, maakt een verrijkende ontdekkingsreis mogelijk. De ingrediënten zijn uiteraard puur Siciliaans, om de lokale tradities en economie te ondersteunen.
Kosten € 38,00 p.p.

EXCURSIE ANTIMAFIA TOUR (PALERMO)

Een rondleiding door de maffia-bestrijdende stad: je gaat winkelen, eten en drinken in bars, restaurants, winkels van Addiopizzo, een vereniging tegen de maffia. Bezoek belangrijke plaatsen in de geschiedenis van de anti-maffiabeweging en ontmoet de leden ervan. Een Addiopizzo-activist zal je rondleiden door de stegen van het historische centrum, en voert je langs symbolische plaatsen van de strijd tegen de maffia. Ontdek de hedendaagse stad die rebelleert tegen pizzo, het beschermingsgeld.
Het Piazza della Memoria, de markt Il Capo, de kathedraal, het hoofdbureau van de politie zijn slechts enkele voorbeelden van de plaatsen die je aandoet. Wandel mee en verbaas je over het fenomeen van de maffia en het burgerlijke verzet ertegen. Je ontmoet een aantal exposanten die nee zeggen tegen beschermingsgeld door zich te houden aan de campagne “Pago chi non paga”, zoals De Antica Focacceria San Francesco, waar je ook kennis maakt met het typische Palermitaanse streetfood.
Kosten € 40,00 p.p.

EXCURSIE DANISINNI EXPERIENCE (PALERMO)

Deze intrigerende excursie laat je kennis maken met de ziel van Palermo. Je bezoekt een magische plek met mensen die de leefomstandigheden van de bewoners die het moeilijk hebben willen verbeteren. Luister naar verhalen uit de oudheid, en ontdek geheime plaatsen, Arabische qanats en rivieren die al sinds mensenheugenis door het hart van Palermo stromen. De zelfgebouwde huizen in de buurt, beschilderd met streetart, doen denken aan La Boca in Buenos Aires of aan een kleurrijke Braziliaanse favela. Groepjes kinderen die in de buurt rondlopen laten je voelen alsof je in Afrika of in Zuidoost-Azië bent. Danisinni is een fascinerende plek waar ooit één van de rivieren van de stad stroomde, omzoomd door papyrusplanten.
In de oudheid geloofde men zelfs dat er een ondergrondse verbinding was met het water van de Nijl. Dankzij de overvloed aan water, werd de hele wijk tot bijna een eeuw geleden opgevrolijkt door wasgoed, opgehangen door de wasvrouwen die de adel van de stad dienden. Vandaag de dag is een bezoek aan Danisinni een ware reis door de tijd, door het hart van de stad maar met de stilte van het platteland; in Palermo, maar ook een beetje in Jeruzalem, zoals de Arabische trap doet vermoeden.

Doordat deze arme wijk jarenlang geïsoleerd en relatief onbekend is geweest, heeft de wijk haar identiteit goed weten te bewaren. Tegelijkertijd staan de bewoner open voor bezoekers. Dankzij een zeer actieve parochie in het gebied, gebeurt er veel in Danisinni vandaag de dag: ezels en geiten grazen in de tuinen van de kinderboerderij van de wijk, acteurs en acrobaten geven circus- en theater workshops aan de kinderen van de buurt, en de dames van de wijk delen graag de lekkerste, lokale recepten met de bezoekers die zich willen onderdompelen in dit deel van Palermo.
Kosten € 18,00 p.p.